Tragedie în noaptea de Înviere. Părintele Ieromonah Daniil a murit chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă
Părintele Ieromonah Daniil a murit în cursul nopții de 1 spre 2 mai, la vârsta de 92 de ani, în timp ce săvârșea sfânta slujba de Înviere.
Părintele Ieromonah Daniil se afla la Mănăstirea Frăsinei, unde oficia slujba de Înviere, când a decedat. Anunțul a fost făcut pe Facebook.
Părintele Ieromonah Daniil a murit la vârsta de 92 de ani
„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos… Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios… Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”, a transmis Bogdan Constantin Braniste.
Acesta ar urma să fie înmormântat luni, 3 mai, după Sfânta Liturghie, în jurul orei 12:00, la cimitirul Schitul Vechi – Mănăstirea Frăsinei, potrivit unui anunț făcut pe grupul de Facebook „Mănăstirea Frăsinei – Athosul românesc”.
Oamenii și-au exprimat condoleanțe pe social media, acolo unde anunțul morții părintelui a îndurerat zeci de oameni.
- „Să-l pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa”;
- „Domnul să-l aibă în pază. Odihnă veșnică”;
- „Dumnezeu să-l odihnească în rând cu Sfinții Săi”;
- „Părinte Sfânt, ai grijă de noi și din ceruri așa cu mai avut pe pământ”;
- „Dumnezeu să-l odihnească. Am avut ocazia să îl cunosc. Un părinte deosebit și cu mult har și dar”;
- „Să vă rugați pentru noi, păcătoșii, părinte, acolo sus în Cer”, au fost doar câteva din mesajele de condoleanțe.
Sfaturi de la părintele Daniil
- „Dumnezeu nu l-a făcut pe om ca să mănânce carne. Eu mănânc de 2 ori pe an. Cine consumă carne, va lua ceva pedeapsă în viaţă.”;
- „Să faceţi milostenie, că vă ajută! Eu de mic copil duceam pachete la oamenii sărmani din satele vecine, fără să ştie nimeni.”
- „Să facem pelerinaje, dar nu aşa, la repezeală. Eu când mă duceam să vizitez o mănăstire, intram în biserică, terminam de citit o Psaltire şi apoi mă închinam pe la icoane”, sunt câteva din sfaturile părintelui citate de dragosteasalveazalumea.wordpress.com.