Traian Băsescu a vorbit cu Elena Udrea după aflarea sentinței definitive din Dosarul Gala Bute și i-a recomandat să caute căi de revizuire

Publicat: 05 06. 2018, 17:49
Actualizat: 04 07. 2018, 13:42

This browser does not support the video element.

Băsescu a aflat cu părere de rău sentința ÎCCJ și a vorbit cu Elena Udrea la telefon

„(Am aflat sentința n.r.) cu foarte mare părere de rău, care pleacă din convingerea că femeia asta nici N-A PRIMIT GEANTA CU BANI, și nici N-A FĂCUT UN ABUZ ÎN SERVICIU, atâta timp cât n-are o semnătură pe un document de achiziții sau ceva… (Organizarea Galei Bute n.r.) a fost o hotărâre a guvernului. Îmi pare rău… Și eu am vrut să se facă Gala Bute. Nu am fost unul care să spună să nu boxeze campionul mondial Bute în România. A avut avizul ministrului Justiției…” a declarat fostul președinte după ședința Colegiului Executiv al PMP de la Parlament.

Traian Băsescu a evitat să răspundă daca i-a sugerat Elenei Udrea SĂ SE ÎNTOARCĂ din Costa Rica: „Îi recomand să se apere. Ce va face, decide ea. AM ȘI VORBIT (n.r. – cu Elena Udrea). Cred că are calea revizuirii. Să-și pună avocații să strângă documentele și să ceară revizuirea.” 

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis marți, să mențină pedeapsele din primă instanță din Dosarul Gala Bute și să o condamne DEFINITIV pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare.