Translatorul discursului lui Traian Băsescu de la Șantierul Naval Constanța, întrerupt de președinte. SURPRIZA de la final

Translatorul discursului lui Traian Băsescu de la Șantierul Naval Constanța, întrerupt de președinte. SURPRIZA de la final
Publicat: 05/10/2012, 17:31
Actualizat: 03/02/2019, 10:27

Șeful statului și-a început discursul spunându-le celor prezenți că este o bucurie pentru el că revine la Șantierul Naval Constanța și o mare onoare participarea la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 120 de ani de la înființarea șantierului.

Președintele era întrerupt de către o traducătoare care le transmitea în engleză invitaților străini ceea ce spunea el. După aproximativ două minute, Băsescu i-a solicitat acesteia să facă traducerea după ce el își încheie discursul.

„Să traduceți la finalul discursului meu”, i-a spus președintele traducătoarei, după care și-a susținut discursul fără a mai fi întrerupt.

La final, Traian Băsescu a avut o nouă intervenție către traducătoare, spunând zâmbind: „Doamnă, au înțeles și englezii”, iar aceasta nu a mai intervenit.

Traian Băsescu a participat vineri, la celebrarea a 120 de ani de la înființarea Șantierului Naval din Constanța și a 10 ani de la privatizarea acestuia.

La eveniment au mai fost prezenți, pe langă autoritățile portuare, președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, fratele președintelui, Mircea Băsescu, liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, liderul PC Constanța, Mircea Banias, președintele Partidului Forța Civică din Constanța, Dănuț Culețu, fostul secretar general din MAI Laurențiu Mironescu, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Mihai Daraban, precum și invitații străini.

Președintele Traian Băsescu a conferit Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” – în grad de Mare Ofițer Șantierului Naval din Constanța, declarând, vineri, că șantierul reprezintă pentru el nu doar un obiectiv industrial, ci o societate de care se simte legat sufletește.

„Șantierul Naval Constanța este unul dintre marile șantiere navale ale lumii. Pentru mine, nu înseamnă doar un obiectiv industrial, și este mult mai mult, este o societate de care mă simt legat sufletește. Aici am simțit, poate mai mult ca niciunde, responsabilitatea”, a spus Băsescu.

Președintele a vorbit apoi despre momentul în care a preluat, ca și comandant, petrolierul „Biruința”, spunând că a simțit o responsabilitate pe care probabil nu a mai simțit-o niciodată de atunci.

„Perioada de recepție a navei Biruința m-a făcut să-i îndrăgesc pe navaliști. Și eu, și echipajul de pe petrolier le datorăm siguranța navei, care la acea vreme era vârful tehnologiei românești”, a spus șeful statului, precizând că mulți dntre cei care lucrează pe acest șantier au avut o contribuție semnificativă asupra carierei sale pe mare.

Băsescu a primit cadou din partea conducerii Șantierului Naval Constanța macheta celui mai recent tanc petrolier dezvoltat de șantier. „Mulțumim pentru apreciere și pentru medalia aniversară. Vă oferim modelul ultimului tanc dezvoltat de Șantierul Naval Constanța”, a declarat Gheorghe Bosânceanu, patronul Șantierului Naval Constanța.

Aceasta este prima apariție publică oficială a președintelui de la reîntoarcerea la Cotroceni, în urma refendumului din 29 iulie.

În 1976, Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Navigație, Secția Comercială. Începutul activității profesionale a lui Traian Băsescu a avut loc tot în domeniul naval, acesta devenind Ofițer Maritim gradele III, II și I, pe nave de mare tonaj, la Navrom Constanța, iar în perioada 1981-1987 a fost căpitan de cursă lungă și comandant al navelor Argeș, Crișana și Biruința.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?