TRANSPORTATORII rutieri îi cer lui IOHANNIS să semneze decretul de REVOCARE pentru Lucian ȘOVA: De ce face PARADĂ? Are de recuperat luni în care nu a făcut NIMIC pentru transporturi?

Publicat: 27/11/2018, 12:32

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) îi cere președintelui Klaus Iohannis să îl revoce pe ministrul demisionar, LucianȘova, de la Ministerul Transporturilor.

„Îl rugăm pe domnul președinte, Klaus Iohannis, să nu prelungească situația de la Ministerul Transporturilor, după ce am reușit să vedem demisia lui LucianȘova. Transportatorii cer de câteva luni demisia acestui ministru zero al Transporturilor, care nu a făcut nimic pentru transportatori, care și-a servit doar grupurile de interese sau pe cele personale și pentru care minutul costa prea mult pentru a merge pe șantierele din țară sau pentru a sta de vorbă cu noi. Acum, ca ministru demisionar, nu înțelegem de ce face paradă în fiecare zi. Are cumva de recuperat minute, ore, zile, sau chiar luni de zile în care nu a făcut absolut nimic pentru Transporturi?”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, potrivit unui comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

COTAR și toți ceilalți transportatori din țară au cerut demisia ministrului LucianȘova, al cărui minut de muncă este foarte scump, „pentru că a menținut pirateria și a-ncercat să forțeze emiterea unui ordin de ministru, pentru a favoriza anumite grupuri de interese”.

Transportatorii îl acuză pe LucianȘovacă s-a remarcat prin patru lucruri, de la preluarea mandatului: 1. lipsa totală de comunicare cu transportatorii rutieri autorizați; 2. continuarea susținerii pirateriei, prin menținerea modificărilor legislative pe care le-a introdus în 2015; 3. măsurile luate împotriva transportatorilor și 4. promovarea activității neautorizate și nelicențiate de transport rutier.

„Haosul creat de acest ministru pe piața transporturilor de persoane a-nceput încă din 2015, când a introdus sintagmele „în mod repetat” și în „în mod permanent” în legea 38/2003, astfel încât cei care fac transport neautorizat să nu mai poată fi sancționați, dacă sunt prinși în trafic. Anul acesta, LucianȘovaa mai scos din joben un ordin prin care să modifice regulile de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii țări, privind nevoile de deplasare ale oamenilor, document care ar trebui să stea la baza unui program de transport pentru deschiderea pieței de transport din România. Reglementarea pieței de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin de ministru, așa cum încerca LucianȘova. Transportul public de persoane a fost pus la ruleta rusească a ministrului Transporturilor, LucianȘova, în tot acest timp”, transmite Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

LucianȘovaa anunțat, săptămâna trecută, că și-a depus demisia din funcția de ministru al Transporturilor, însă președintele Klaus Iohannis a precizat că nu va lua nicio decizie până după data de 1 decembrie.

Lucian Șova și-a înregistrat demisia din funcția de ministru al Transporturilor la Cabinetul premierului, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Miercuri seara, după ce au votat nominalizarea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării regionale și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, liderii PSD reuniți în ședința Comitetului Executiv Național au cerut demisiile de onoare ale celor care ocupau încă aceste portofolii.

Președintele Klaus Iohannis a omis să semneze decretele de revocare din funcție pentru Șova și Stănescu, astfel încât portofoliile erau, din punct de vedere legal, ocupate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Volkswagen Passat de RECORD. Autonomia atinsă cu un singur plin – VIDEO
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la...
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Miles Davis, Picasso al jazz-ului. „Nu vă temeți de greșeli. Nu există așa ceva”
×