În România, 15 pacienți au fost vindecați și externați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, după ce su fost testați pozitiv pentru coronavirus. Doctorul Virgil Musta, medic primar boli infecțioase, face parte din echipa care a vindecat acești pacienți și a explicat pentru presa locală care au fost procedurile urmate de medicii din Timișoara, care au condus la aceste rezultate.
Alături de echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Virgil Musta a vindecat și externat 15 persoane care au avut COVID-19, până pe data de 17 martie, conform Grupului de Comunicare Strategică. Redacția tion.ro l-a întrebat ce medicament a folosit pentru ca virusul să dispară. Este vorba despre o singură tabletă pe zi, din două substanțe. Dar tratamentul dă rezultate bune în cazul pacienților tineri ori de vârsta a doua. La vârsta a treia, bătrânii mai au, de obicei, nevoie și de alte medicamente și de terapie cu „plămân artificial”, pentru a primi oxigen.
Musta spune că două elemente l-au ajutat ca, împreună cu echipa, să vindece până acum 15 pacienți.
„Ei se vindecă datorită a două conjuncturi – sunt pacienți tineri, cu forme ușoare ale bolii, sau chiar asimptomatici, și doi – prin terapia pe care noi o administrăm, sunt două substanțe antiretrovirale. Noi folosim o schemă la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu Cercel, o tabletă care conține două substanțe antivirale, care este folosită și în cazul altei afecțiuni. Singura metodă eficientă împotriva epidemiei este prevenția. Când vor apărea foarte multe cazuri, atunci vor fi afectate și persoanele din grupele de risc, bătrânii, iar în cazul acestora, evoluția, chiar și sub terapie, va fi mult mai diferită față de cei tineri”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru TION.