Trebuie sau nu ținută CEAPA în frigider?! Cele 3 greșeli pe care mulți români le fac
Ceapa este alimentul nelipsit din bucătăria unei gospodine, iar aroma ei e necesară pentru mâncărurile gătite pe foc. Totuși, când vine vorba de păstrarea acesteia cât mai proaspătă, există și câteva reguli care trebuie respectate.
Când vine vorba de păstrarea alimentelor, există întotdeauna câteva recomandări de care să ții cont, pentru a face conservarea în cel mai bun mod.
Este nevoie de puțină grijă în bucătărie, ca să îți poți păstra ceapa până la 6 luni și să o savurezi ca și cum ar fi proaspăt culeasă.
De altfel, este potrivit să aveți grijă cât mai multă de alimente, mai ales că prețurile au explodat în ultimul an.
Orice gospodină știe că dacă nu are ceapă în casă nu poate să ducă la îndeplinire misiunea de a găti o mâncare delicioasă.
Ceapa este fundamentală în orice bucătărie, fiind potrivită pentru salată, ciorbă, pentru ceva prăjit rapid sau chiar a pregăti un sos bun.
Pe scurt, posibilitățile sunt multe, dar toate acestea presupun că ai ceapă proaspătă.
Greșelile pe care ar trebui să le eviți
Ceapa absoarbe multă umezeală, deci, dacă o pui în frigider vei avea surpriza de a o găsi repede deja stricată.
În frigider se deteriorează foarte repede.
Mediul ideal pentru ca ceapa ta să reziste mult timp este un loc ventilat, uscat și răcoros.
Aerisirea este aspectul crucial: așa ceapa nu va dezvolta mucegai.
O altă greșeală pe care s-ar putea să o faci este să lași ceapa în punga de plastic.
Chiar dacă o ții departe de frigider, plasticul blochează circulația aerului, iar toată umezeala se acumulează în acea legumă.
Dacă intenționezi să folosești ceapa mai repede, atunci o poți pune în cămară, cu condiția ca aceasta să fie suficient de aerisită.
Ceapa lângă cartofi e o altă greșeală pe care ar trebui să o eviți.
Ceapa eliberează, din păcate, pe lângă umiditate, etilenă, care duce la încolțirea cartofilor, potrivit ZiarulRomanesc.