Trei copii care se întorceau de la școală, loviți de un autotren scăpat de sub control

Publicat: 30 09. 2013, 17:22
Actualizat: 06 04. 2019, 14:58

Trei copii cu vârste între șapte și 11 ani, din orașul ialomițean Țăndărei, care se întorceau, luni, de la școală, mergând pe marginea drumului au fost răniți de un autotren care a derapat și a intrat pe contrasens, acroșând, totodată, și un autoturism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților IPJ Ialomița, polițiștii au fost sesizați prin 112 că la intrarea în orașul Țăndărei s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a trei copii minori, care se deplasau pe acostamentul șoselei, iar un echipaj de Poliție Rutieră s-a deplasat imediat la fața locului.

„Din primele verificări s-a stabilit șoferul unui autotren, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Brăila, a pierdut controlul volanului în timp ce se deplasa pe DN21A, din direcția Brăila spre Țăndărei, iar mașina a intrat în derapaj ajungând pe contrasens, unde a acroșat un autoturism și trei persoane care se deplasau pe acostamentul părții carosabile. În urma accidentului cei trei pietoni, trei minori cu vârste cuprinse între șapte și 11 ani, toți din orașul Țăndărei, au fost răniți, fiind transportați la spitalul din localitate pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, inspector Andreea Loghin.

Minorii au fost transportați ulterior de la Spitalul Orășenesc Țăndărei la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, starea lor fiind stabilă, aceștia fiind, în prezent, în afara oricărui pericol.

Accidentul, petrecut la intrarea în orașul Țăndărei, dinspre Brăila, a avut drept cauză probabilă neadaptarea vitezei la condițiile de trafic, cu șosea umedă și ploaie, dar și o mașină care nu s-a asigurat la intrarea în șoseaua principală și nu a acordat prioritate, autoturism pe care șoferul tirului a încercat, potrivit declarației sale, să îl evite.

Județul Ialomița este sub avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente, valabilă până miercuri dimineață.