Prima pagină » Știri » Trei medici, pozitivi pentru Covid-19, în ciuda administrării vaccinului „Sputnik V”

Trei medici, pozitivi pentru Covid-19, în ciuda administrării vaccinului „Sputnik V”

Trei medici, pozitivi pentru Covid-19, în ciuda administrării vaccinului „Sputnik V”

Trei medici din prima linie s-au dovedit pozitivi pentru Covid-19, în ciuda faptului că li s-a administrat vaccinul „Sputnik V”, pe care Rusia l-a lăudat ca fiind eficient în proporție de  92%.

Potrivit autorităților regionale, cel puțin trei medici care au primit vaccinul rusesc„Sputnik V” au contractat coronavirusul în Siberia, ca parte a unei campanii de vaccinare a grupurilor cu risc, a raportat The Moscow Times.

Producătorii vaccinului spun că protecția completă împotriva virusului ucigaș se dezvoltă la șase săptămâni după prima dintre cele două injecții – care se administrează la o distanță de 21 de zile.

Fondul Suveran Rus (RDF) şi Institutul Gamaleia, creatorii vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V, aflat în prezent în faza a treia a testelor clinice, au dat asigurări miercuri că acesta este eficient în proporţie de 92%, la o zi după ce laboratoarele american Pfizer şi german BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficacitate de 90%, relatează AFP.

Infectati după administrarea primei doze cu vaccin

Trei dintre cei 42 de medici din regiunea Altai din Siberia s-au infectat după ce au primit dozele cu vaccin.

Medicul șef al infecției din regiunea Altai, Irina Pereladova, a declarat pentru un site de știri locale că toți cei trei medici au fost probabil infectați în cele 24 de ore de la efectuarea testelor negative.

Cu toate acestea, filiala regională a ministerului Sănătății recunoaște acum că este posibil să fi contractat Covid-19, în ciuda faptului că au primit vaccinul.

„Trei din 42 de medici, care au fost primii vaccinați împotriva infecției cu coronavirus, au contractat coronavirusul”, a recunoscut Ministerul.

Producătorii de vaccinuri au oferit clarificări cu privire la acest fapt.

„O persoană este considerată vaccinată și, în consecință, protejată de infecția cu coronavirus doar la trei săptămâni după a doua vaccinare.”

Ar dura un total de șase săptămâni pentru a se forma „imunitatea”, a adăugat acesta.

Rusia, în august, a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului, dar a făcut acest lucru înainte de studiile clinice la scară largă care sunt încă în desfășurare.

Patruzeci de mii de voluntari din 29 de centre medicale participă la a treia și ultima fază a studiilor „Sputnik V”.

 

 

Citește și