Trei polițiști și un jandarm, trimiși în judecată după ce au „călcat în picioare” doi nevinovați

Trei polițiști și un jandarm, trimiși în judecată după ce au călcat în picioare doi nevinovați
Publicat: 30/01/2018, 21:58

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cei trei polițiști și un jandarm din județul Timiș, aflați în arest la domiciliu, au fost trimiși în judecată, după ce procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au finalizat cercetările.

Este vorba de Gavrilă Alexandru-Eugen, subofițer jandarm în cadrul unei unități militare din Timișoara, Țicu Darin, Necula Marius-Gelu și Gruber Alexandru, angajați în cadrul IPJ Timiș, care au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă și vătămare corporală.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în data de 22 noiembrie, pe raza localităților Urseni – Moșnița Nouă, din județul Timiș, în timpul unei operațiuni de prindere a unui urmărit general, o mașină în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizată de acesta a fost oprită în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune.

„După somațiile verbale ale polițiștilor, cele două persoane ce se aflau în mașină – nefiind niciuna urmăritul general – au fost imobilizate de polițiști, ulterior asupra lor exercitându-se acțiuni violente de către cei patru inculpați”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Concret, una dintre victime a fost lovită de mai multe ori cu piciorul, în timp ce era imobilizată, de către Gavrilă Alexandru Eugen. Totodată, Țicu Darin a imobilizat una dintre victime și a lovit-o cu pumnul și cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era imobilizată prin încătușare cu mâinile la spate, care fusese deja lovită de ceilalți inculpați, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, Necula Marius i-a lovit pe ambii bărbați. Pe unul cu picioarele, în timp ce era întins pe sol și imobilizat, iar apoi l-a ridicat și l-a proiectat cu fața de asfalt, iar pe celălalt l-a lovit cu picioarele și cu pumnul în zona feței, în timp ce îl imobiliza la sol. Totodată, și Gruber Alexandru a lovit un bărbat cu pumnii și cu un baston telescopic, iar pe celălalt bărbat nevinovat l-a lovit cu bastonul peste picioare, în timp ce era întins la sol și imobilizat.

„Ulterior comiterii actelor de violență de către cei patru inculpați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secție de poliție din Timișoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervențiilor chirurgicale de urgență. Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu și/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și le-au pus viața în primejdie, una suferind și pierderea unui organ (splina)”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul a fost trimis, spre soluționare, Tribunalului Timiș.

Bărbatul căutat de polițiști a fost prins câteva ore mai târziu de la producerea incidentului la Salonta, județul Bihor. Pe numele bărbatului, Tribunalul Timiș a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracțiunilor de comiterea unui grup infracțional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024