Trei românce, prinse în vama Moravița cu sute de pachete de țigări și litri de alcool din Serbia

Publicat: 04 11. 2012, 13:28
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, trei românce au fost prinse, sâmbătă, de polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să transporte 224 de litri de alcool și 560 de pachete de țigări cu timbru sârbesc, cu un autobuz de linie dinspre Moravița înspre Timișoara, respectiv Arad.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au observat un autoturism marca Opel Corsa, condus de o femeie, care se deplasa foarte încet pe raza localității Moravița, așteptând să plece autobuzul de linie spre Timișoara. În stația de autobuz alte două femei cu bagaje voluminoase se pregăteau să plece spre Timișoara, însă au fost oprite la control de o patrulă a Poliției de Frontieră. În consecință, la controlul efectuat asupra bagajelor voluminoase au fost găsite 560 de pachete de țigări marca LD și Land și 224 litri alcool, având aplicate timbru sârbesc. Acestea au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Din declarațiile femeilor reiese faptul că întreaga cantitate de bunuri supuse accizării urma să fie valorificată în mod neautorizat în piețele din Timișoara și Arad”, se arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră au confiscat marfa și au întocmit dosare penale pe numele celor trei femei, pentru contrabndă și evaziune fiscală.