Trei tineri din Făgăraș, arestați după ce au furat peste o sută de relee CFR

Publicat: 19 02. 2013, 15:06
Actualizat: 06 02. 2019, 04:49

Trei tineri din Făgăraș, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani, au fost arestați preventiv, marți, pentru 30 de zile, fiind acuzați că au furat peste o sută de relee CFR de pe rutele Brașov- Rupea și Brașov-Făgăraș, pe care le-au ascuns la unul dintre ei acasă, în bibliotecă și sub pat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiștii de la Transporturi Feroviare Brașov au fost anunțați, încă din luna noiembrie a anului trecut, că releele de tren de pe rutele Brașov-Rupea și Brașov-Făgăraș au început să dispară rând pe rând, punându-se astfel în pericol siguranța traficului feroviar și circulația trenurilor.

Cei trei au ajuns în atenția polițiștilor din luna ianuarie, dar abia luni s-a reușit prinderea lor, după ce suspecții au ieșit din nou la demontat relee de pe calea ferată, în noaptea de duminică spre luni.

Polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul unuia dintre suspecți, în vârstă de 29 ani, și au găsit, ascunse într-o bibliotecă și sub un pat, 111 relee CFR, toate furate în noaptea de duminică spre luni și pe care nu au reușit să le valorifice la fier vechi.

Prejudiciul total estimat este de circa 190.000 de lei, potrivit sursei citate.

„Suspecții au fost reținuți de polițiști și prezentați Judecătoriei Rupea, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile pentru furt calificat, pătrundere fără drept în zona de siguranță a căii ferate, distrugere și semnalizare falsă. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documetarea întregii activități infracționale a suspecților”, se arată într-un comunicat al Poliției Brașov.