Prima pagină » Știri » Tribunalul București amânat pentru 5 iulie judecare cererii de amânare a executării pedepsei lui Năstase

Tribunalul București amânat pentru 5 iulie judecare cererii de amânare a executării pedepsei lui Năstase

Tribunalul București amânat pentru 5 iulie judecare cererii de amânare a executării pedepsei lui Năstase
Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a solicitat, în ședința de joi, ca Adrian Năstase să fie adus în fața instanței, apreciind că în absența condamnatului procedura nu ar fi îndeplinită, în timp ce ANP a înaintat actele de dovedire a îndeplinirii procedurii de citare în acest caz

UPDATE Tribunalul București amânat pentru 5 iulie judecare cererii de amânare a executării pedepsei lui Năstase. Avocatul Ion Cazacu a declarat că la acest termen ar urma să fie prezent și Adrian Năstase.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a solicitat, în ședința de joi, ca Adrian Năstase să fie adus în fața instanței, apreciind că în absența condamnatului procedura nu ar fi îndeplinită, în timp ce ANP a înaintat actele de dovedire a îndeplinirii procedurii de citare în acest caz.

Avocații lui Adrian Năstase au solicitat amânarea executării pedepsei având în vedere situația specială în care se află fostul premier, care a vrut să se sinucidă în 20 iunie.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) informează că Adrina Năstase nu va fi prezent la Tribunalul București

UPDATE: Avocații au cerut recalificarea cererii înaintată instanței, respectiv de transformare din solicitare de amânare a executării pedepsei în cerere de întrerupere a executării pedepsei.

Procurorul DNA s-a opus, precizând că cele două cereri au premise și proceduri diferite.

Potrivit articolului 453, alineatul (1) din Codul de procedură penală (Cpp), executarea pedepsei închisorii poate fi amânată în următoarele cazuri: când se constată pe baza unei expertize medico-legale că cel condamnat suferă de o boală gravă care face imposibilă executarea pedepsei, iar instanța apreciază că amânarea executării și lăsarea în libertate nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. În acest caz, executarea pedepsei se amână până când starea de sănătate a condamnatului se va ameliora, astfel încât pedeapsa să poată fi pusă în executare.

De asemenea, mai poate fi amânată atunci când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei ar avea consecințe grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucrează. În acest caz, executarea poate fi amânată cel mult trei luni și numai o singură dată.

 

Citește și