Trupele terestre ale SUA au nevoie de 3-4 ani pentru a reveni la nivelul normal

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 28 07. 2012, 00:46
Trupele terestre americane vor avea nevoie de trei - patru ani pentru a reveni la starea normală după misiunile repetate din Irak, în pofida retragerii parțiale a trupelor, prevăzută pentru 2008, a declarat, luni, șeful Statului Major al trupelor de uscat, generalul George Casey.

Trupele terestre americane vor avea nevoie de trei – patru ani pentru a reveni la starea normală după misiunile repetate din Irak, în pofida retragerii parțiale a trupelor, prevăzută pentru 2008, a declarat, luni, șeful Statului Major al trupelor de uscat, generalul George Casey, citat de AFP.

Armata este "dezechilibrată" după șase ani de război în Afganistan și Irak și se confruntă cu solicitări imprevizibile într-o epocă a "conflictului persistent", a declarat acesta în cursul conferinței anuale a trupelor de uscat.

"Când spun dezechilibrată nu vreau să spun dezbinată", a adăugat el, apreciind că "va fi nevoie de trei sau patru ani și resurse pe măsură pentru reechilibrare".

Suplimentarea trupelor din Irak cu 30.000 de militari a sporit presiunea exercitată asupra forțelor americane, iar perioada de rotație a unităților de luptă staționate în Irak a trebuit extinsă de la 12 la 15 luni, din cauza dificultăților de recrutare.

Președintele american, George W. Bush, a anunțat în septembrie că intenționează să reducă treptat efectivele americane de la 20 la 15 brigăzi, astfel încât, "până în iulie 2008", în Irak să rămână circa 130.000 de militari.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro