Trupul neînsuflețit al românului care și-a dat foc la Castellon va fi repatriat la cererea familiei

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 05 06. 2012, 04:50
Trupul neînsuflețit al românului care a decedat, miercurea trecută, în spitalul La Fe, din Valencia, după ce și-a dat foc, la 4 septembrie, în fața sediului Guvernului regional din Castellon, va fi repatriat la cererea familiei.

Trupul neînsuflețit al românului care a decedat, miercurea trecută, în spitalul La Fe, din Valencia, după ce și-a dat foc, la 4 septembrie, în fața sediului Guvernului regional din Castellon, va fi repatriat la cererea familiei, relatează Las Provincias în pagina electronică.

Surse din cadrul Consulatului român din Barcelona au afirmat, pentru cotidianul spaniol, că autoritățile române vor suporta costurile de repatriere a trupului neînsuflețit al lui Marian Miriță, dar nu au putut preciza data la care va avea loc repatrierea.

Mai multe comunități de români din Castellon au contribuit la acoperirea cheltuielilor de transport, care se vor ridica la aproximativ 4.000 de euro. Alte surse, a căror identitate nu a fost specificată de Las Provincias, au declarat că autoritățile din Târgoviște, orașul natal al lui Miriță, vor suporta cheltuielile, având intenția să repatrieze corpul neînsuflețit la sfârșitul acestei săptămâni.

Până în prezent nu a fost formulată nici o cerere oficială de repatriere, conform unor surse de pe lângă Curtea de Justiție din Valencia, citate de publicația spaniolă.

Trupul neînsuflețit al lui Marian Miriță, care a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, după ce și-a dat foc în semn de protest față de situația economică precară a familiei sale, se află de o săptămână la Institutul de Medicină Legală din Valencia, unde a fost supus unei autopsii.

Unul dintre motivele întârzierii repatrierii este acela că autoritățile române nu au reușit să o găsească imediat pe soția decedatului, care a revenit în țară, însoțită de cei doi copii ai lor, cu două zile înainte de moartea acestuia.