Tu știi de ce ne-am luat rația de libertate? Monica Pop: „Punea un cort în mijlocul sufrageriei și o aerotermă și așa putea face baie la copii”

Publicat: 27 09. 2019, 10:10

This browser does not support the video element.

Doctorul Monica Pop a relatat într-un interviu, care face parte dintr-o producție mai amplă privind Revoluția din decembrie 1989, despre problemele cu care s-a confruntat ca medic în timpul epocii Ceușescu, dar și cum reușeau oamenii să facă față condițiilor de trai, din ce în ce mai grele.

„Speranțe am avut întotdeauna, dar ne-am descurcat cum am putut fiecare. Am auzit foarte multe lucruri, de exemplu noi nu aveam linie de anestezie permanentă, deci anesteziștii erau angajați, veneau, stăteau cât era tura și după ce se opera ultimul pacient plecau acasă. Și într-o seară… Trebuia să-i chemăm de acasă dacă veneau urgențe și se întâmpla asta foarte frecvent. Și într-o seară am chemat-o pe anestezistă, erau doi, și mi-a spus că nu pot să vin pentru că fac baie la copii. Și cum credeți că făcea baie? Pentru că era frig și pentru că știți foarte bine că se întrerupea căldura sau nu era, punea un cort în mijlocul sufrageriei și sub cortul acela punea o aerotermă și așa putea face baie la copii. M-a impresionat extraordinar și ne-am descurcat cum am putut, cu anestezie locală, pentru că se putea. Dar m-a impresionat tare modalitatea în care oamenii se descurcau, pentru că era foarte, foarte greu din multe puncte de vedere”, a povestit Monica Pop.

Citește continuarea pe platforma REVOLUTIONS