Consilierul ALDE Tudor Ionescu, devenit celebru în urma unor stânjenitoare dezvăluiri făcute de fosta sa iubită Oana Zăvoranu, și-a dat seama că România a preluat Președinția Consiliului UE și s-a gândit să mai revină un pic în atenția opiniei publice.
„Avem o oportunitate foarte mare, neîntâlnită în ultimii 12 ani, cel puțin, să ne afirmăm pe plan european și internațional, iar eu ca și consilier general și președinte al Comisiei de Relații Internaționale îmi doresc să profităm cât se poate de mult de această oportunitate. Vreau să arătăm întregii Europe, și nu numai, cât de mult a progresat Bucureștiul și România în ultimii ani, și că ne merităm locul în familia europeană,” a declarat Tudor Ionescu.
El propune ca, n cadrul evenimentelor pe care le organizează, instituțiile subordonate Primăriei Municipiului București să îmbine elementele specifice activității lor cu elemente ale Uniunii Europene. De exemplu, propuneTudor Ionescu, la evenimentele de tip spotlight să fie expuse și elemente ale Uniunii Europene, precum steagul Comunității.
„Pentru a profita de oportunitatea pe care aceste șase luni ni le oferă, trebuie să oferim turiștilor care vin în București în această perioadă veritabile experiențe în funcție de ceea ce-i interesează pe ei și-n funcție de locurile și evenimentele cele mai bune pe care Capitala României le poate oferi. Astfel, instituțiile Primăriei Municipiului București vor dezvolta experiențe în funcție de specificul activităților lor, în care să îmbine elementele cele mai frumoase de promovat din viața bucureșteană cu elemente ale Uniunii Europene. Aceste experinețe oferite turiștilor sunt menite să arate frumusețea turistică, socială, culturală a Bucureștiului și a României,” se arată în proiect.
„De asemenea, punctele de informare trebuie să fie diversificate și multiple, astfel încât o suplimentare a punctelor de informații pentru diferitele instituții este necesară. Mai ales în zona digitală/social media, este necesar ca această transmitere de informații să fie în ambele sensuri, atât în cel de a trimite informații, cât și de a primi feedback de la turiști,” explică Tudor Ionescu.
Proiectul mai urmărește dezvoltarea unui program de voluntariat prin care să fie suplimentate efectivele de persoane care urmează să interacționeze cu viitorii turiști.
„Acești voluntari pot primi turiștii încă de la sosire (aeroport, gară, metrou) cât și la punctele centrale ale orașului. De asemenea, mai pot oferi informații în limbile de circulație internațională turiștilor, prin activități de tip „întreabă-mă”, potrivit proiectului de hotărâre care ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței CGMB din ianuarie.
În ceea ce privește costurile acestui proiect, Tudor Ionescu spune că fiecare instituție care va fi implicată își va face un buget în acest sens.
Tudor Ionescu, zis Tudy, este consilier ALDE în Consiliul General al Municiiului București și se laudă cu trei facultăți, două mastere și experiență managerială dobândită de la cele trei firme pe care le are, dar care nu îi aduc decât pierderi. România a preluat – de la 1 ianuarie 2019 – Președinția Consiliului UE, mandat pe care îl va deține timp de 6 luni. Șansele ca proiectul lui Tudy să poată fi pus în practică până în iunie sunt minime.