Tulcea: Femeie care a decedat din cauza noului coronavirus, înmormântată de propriile fiice! Poliția a început o anchetă. VIDEO

Publicat: 08 10. 2020, 15:27

Polițiștii din Tulcea au demarat o anchetă după ce o femeie care a decedat din cauza noului coronavirus a fost înhumată fără să se respecte măsurile de limitare a răspândirii COVID-19. Una dintre fiicele femeii susține, însă, că a ținut cont de reguli, la înmormântare nefiind prezente alte persoane în afara familiei apropiate.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a anunțat, joi, printr-un comnicat de presă, că oamenii legii care activează la Secţia 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu și că au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că o familie din localitatea Teliţa ar fi efectuat pregătiri pentru înmormântarea unei rude, despre care ar fi existat suspiciunea infectării cu COVID 19, fără a fi luate măsurile necesare de limitare a răspândirii virusului, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la faptă, sub coordonarea organului de Parchet competent, în vederea clarificării intregii situaţii de fapt”, a anunţat IPJ Tulcea.

Poliția din Tulcea a început o anchetă. Fiica femeii care a murit de coronavirus este revoltată!

În replică, una dintre fiicele femeii a povestit pe o rețea socială că regulile impuse au fost respectate cu sfințenie. Mai mult, aceasta susține că autoritățile nu s-au ocupat de dezinfectare, așa cum au promis.

Decedată, mama noastră, diagnosticată cu Covid 19, izolată toată familia (carantinată) după aflarea diagnosticului, fără accesul neamurilor sau a altor persoane la înmormântare, promisiuni de igienizare şi dezinfectare a locului de deces (casa, biserica), promisiuni şi angajamente ce nu s-au întamplat. Tata a dus-o pe mama la groapă cu tractoraşul personal, deşi şi-au luat angajamentul că se ocupă de absolut tot. Eu, tata şi surorile mele am îngropat-o cu mâinile noastre”, a povestit femeia pe pagina sa de socializare.