Tulcea, orașul care a reciclat cel mai mult în ultima jumătate de an

Publicat: 26 04. 2013, 09:36
Actualizat: 01 11. 2014, 22:08

Tulcea a primit joi seară, în cadrul unei ceremonii de premiere, titlul de „Orașul Reciclării”, fiind primul oraș într-o competiție a reciclării dintre așezările urbane din  România.

La competiția ce a durat șase luni, în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, s-au înscris 18 municipii și 2 dintre sectoarele din Capitală: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, respectiv Sectorul 1 și Sectorul 6 București.

Tulcea a primit marele premiu, care constă într-o zonă de picnic complet amenajată, cu locuri de relaxare, mese, suporturi pentru biciclete, grătare, ecran de proiectat filme, zone de iluminat. Locul unde va fi amenajat va fi ales de Primăria Tulcea.

Timp de 6 luni, cât a durat competiția, au fost colectate separat peste 5,5 milioane de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 2 milioane de kg de plastic, peste 3,1 milioane de kg de hartie-carton, 451 de mii de kg de sticlă și peste 30 de mii de kg de metal.

Primarul orașului Tulcea, Cristian Hogea, și Sorin Popescu, director la Ecorom-Ambalaje