Turcia a reținut anul acesta 457 de „combatanți străini” care mergeau în Siria, inclusiv un român

Publicat: 23 07. 2015, 10:50

Suspecții reținuți sunt cetățeni din 32 de țări, cei mai mulți fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de „combatanți străini” reținuți, 241 sunt cetățeni chinezi, 56 ruși, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un român, un danez, un slovac și un australian.

De asemenea, pe listă mai figurează 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, nouă saudiți, șapte afgani, șase sud-coreeni, șase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah și un egiptean.

Potrivit surselor citate, suspecții au fost arestați la frontiera turcă, în timp ce încercau să intre ilegal în Siria, și sunt considerați de autorități „combatanți teroriști străini”.

Într-un anunț separat făcut anterior, în cursul zilei de miercuri, Statul Major General turc a precizat că autoritățile au oprit în decurs de 24 de ore peste 400 de persoane care încercau să traverseze ilegal granițele țării.

Turcia are o frontieră comună de 900 de kilometri cu Siria și găzduiește aproape două milioane de refugiați din această țară afectată de un conflict armat între forțele regimului Bashar al-Assad și grupările rebele.