Turiști blocați la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi. Salvamontiștii au pornit în căutarea lor

Publicat: 01 12. 2012, 15:25
Actualizat: 28 06. 2013, 03:56

Cinci turiști au rămas blocați pe munte, pe o porțiune cu gheață la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, sâmbătă după-amiază, ei cerând ajutorul salvamontiștilor din stațiunea Bușteni care au început operațiunea de recuperare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Salvatorii montani au fost solicitați să intervină, sâmbătă după-amiază, pentru recuperarea a cinci persoane care au urcat la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi și care, ajungând într-o porțiune acoperită cu gheață, nu mai pot nici să înainteze, nici să se întoarcă pe drumul pe care au urcat, a declarat șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc.

Acesta a precizat că cei cinci turiști au plecat sâmbătă din stațiunea Bușteni pe firul Văii Albe, un traseu dificil din Bucegi și că, potrivit informațiilor pe care turiștii le-au dat telefonic, ei s-ar afla la 1.950 de metri altitudine.

Salvamontiștii din Bușteni au plecat în căutarea celor cinci.

Salvatorii montani îi avertizează pe turiști să nu urce pe munte la altitudini mari, întrucât traseele montane sunt închise iar partea superioară a Masivului Bucegi este acoperită cu un strat subțire de zăpadă sub care se află gheață.

Gheorghe Haiduc a declarat că sâmbătă echipele de salvamontiști au întors din drum mai multe grupuri de turiști care intenționau să urce pe munte neechipați și care nici nu se informaseră înainte asupra stării traseelor montane.