UDMR a împărțit credincioșilor maghiari 500 de ouă verzi, cu însemnele formațiunii

Publicat: 20 04. 2014, 17:24
Actualizat: 31 07. 2014, 14:15

Consilierul municipal UDMR Antal Atilla a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu este prima oară când formațiunea pe care o reprezintă împarte ouă etnicilor maghiari din Bistrița.

„Este o tradiție la noi să vopsim ouă în verde și să punem pe ele câte un abțibild cu însemnele UDMR. În felul acesta, le urăm oamenilor sărbători fericite. Anul acesta, femeile au vopsit 500 de ouă, iar tinerii le-au împărțit, din coșuri, credincioșilor care au ieșit de la slujbă”, a spus Antal Attila.

La Biserica Romano-Catolică de pe strada Gheorghe Șincai din Bistrița au fost distribuite 200 de ouă, însă nu înainte ca ele să fie sfințite de protopopul Gered Peter, care a binecuvântat și coșurile cu mâncare aduse de oameni la biserică.

La ieșirea de la slujbă, oamenii au primit și câte un ziar în limba maghiară.

Luni, credincioșii romano-catolici vor participa la slujbe după programul duminical, iar marți, în a treia zi de Paști, părintele Gered Peter va oficia slujba la Penitenciarul Bistrița pentru deținuții catolici. El va duce și daruri din partea credincioșilor, ouă, cozonaci și alte bunătăți, donate deja în coșuri special amenajate în biserică în Săptămâna Mare.