Udrea: Ponta, prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace

Udrea: Ponta, prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace
Publicat: 08/06/2015, 16:42

Referitor la situația premierului Victor Ponta, care este cercetat penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, Elena Udrea a spus că prim-ministrul nu ar trebui să demisioneze din cauza acestei situații, pentru că este „doar un singur dosar penal”.

Elena Udrea a explicat că lui Ponta i se întâmplă „ceea ce merită”.

„Toți cei care nu au ochelari de cal puteau să prevadă că se va ajunge aici. Acum Victor Ponta are o problemă mare, care, dacă ar fi doar a dânsului, nu ar fi atât de importantă. Pentru că este și prim-ministru și șeful celui mai important partid din România, devine o problemă a tuturor”, a spus Udrea.

Fostul ministru a adăugat că premierul este „prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace în aceată perioadă, fiind totuși al patrulea om în stat”.

Udrea a menționat că strategia pe care a avut-o Victor Ponta, respectiv „repetând obsesiv faptul că Băsescu și Udrea tebuie să ajungă la închisoare”, l-a făcut să piardă alegerile prezidențiale, iar acest lucru s-a întors împotriva lui.

„Nu poți, pe de o parte, să instigi la o justiție politică, așa cum face dânsul, deschizând, prin procurorul general Nițu, dosare și iar dosare lui Traian Băsescu și pe de altă parte tu însuți să te plângi că ai un dosar care are ca scop schimbarea ta din funcție”, a spus Udrea.

Elena Udrea a mai spus că în cazul în care Ponta ar demisiona, în România ar fi o problemă legată de persoana care ar putea să vină în locul acestuia.

„Dacă ar veni domnul Cătălin Predoiu, atunci am căzut din lac în puț, pentru că este în dosarul Gala Bute, domnul Predoiu are o disjungere din acest dosar, iar când dosarul va intra pe lista de priorități ale DNA ar putea să-l pună în situația în care este domnul Ponta astăzi”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că nici Alina Gorghiu nu ar fi o opțiune potrivită, pe motiv că „și dânsa are niște probleme nerezolvate sau nelămurite care s-ar putea transforma în dosare penale”.

Fostul ministru a mai venit, luni, la instanța supremă, unde a avut loc un nou termen de judecată în dosarul „Gala Bute”. Ea a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlui judiciar, „în condițiile în care se păstrează o diferență de gravitate” între măsurile luate împotriva ei și cele luate împotriva celorlalte persoane care și-au recunoscut faptele.

Începând din 7 mai, Elena Udrea se află în arest la domiciliu. Ea a fost eliberată din Penitenciarul Târgșor, după ce instanța supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii arestului preventiv. Fostul ministru Elena Udrea a stat în arest preventiv din 25 februarie, până în 30 aprilie ea fiind încarcerată în Arestul central al Poliției Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și respectiv de luare de mită în legătură cu finanțarea de către același minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimiși în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 și 2011, Elena Udrea și fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu. Plățile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societății Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut și primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările față de Elena Udrea pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL București, sub aparența unor contracte de donație fictive, întocmite pentru a disimula originea infracțională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal și în dosarul „Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanța a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Tags:
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Gazpacho, un fel de mâncare versatil. Rețeta este extrem de simplă
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Mii de reactii controversate după ce Cristina Șișcanu a arătat cum folosește un lubrifiant: “Așa...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Ministrul de externe al Italiei spune că țara are nevoie de studenți africani