Ultima speranța a româncei arestate pentru că și-ar fi răpit propriul copil

Publicat: 15 04. 2016, 00:38
Actualizat: 30 03. 2019, 20:35

La o zi de când un judecător de la Curtea de Apel București i-a decis arestarea preventivă în vederea extrădării, Ana Maria Nedelcu a trimis un memoriu către președintele Klaus Iohannis. În document, femeia îi cere sprijinul pe motiv că i-au fost” încălcate drepturile constituționale la o judecată corectă”.

„În această calitate pe care o dețineți vă solicit să verificați modul în care autoritățile statului îmi asigură beneficiul drepturilor constituționale, mie și copiilor mei”, a scris femeia în memoriu.

Ana Maria Nedelcu susține că decizia judecătorului este una abuzivă, în condițiile în care procurorii au declarat că nu susțin arestarea preventivă.

„A înțeles să adauge de la sine o altă încadrare juridică a faptelor într-o infracțiune mai gravă, pentru că astfel să fie îndeplinită condiția gravității pedepsei. De asemenea, judecătorul s-a învestit din oficiu cu cererea de arestare în vederea extrădării fără a fi învestit de către procuror cu asemenea cerere”, se arată în memoriu.

Femeia a susținut în documentul trimis la Palatul Cotroceni că nu a avut o judecată bazată pe lege și că de la dosarul cu cererea de extrădare formulată de autoritățile canadiene ar fi lipsit documente esențiale. În memoriu, Ana Maria Nedelcu i-a scris președintelui și despre abuzurile la care ea și copilul ar fi fost supuși de tată.

„Anthony are dreptul la securitate emoțională, liberă de frică și abuz. Este nevoie să realizați că un copil nu trebuie tratat ca un instrument politic de prietenie și cooperare între popoare. Chiar dacă Canada este un stat bogat care poate cumpăra soarta unui copil, România are obligația de a își proteja cetățenii, ori Anthony este cetățean român și în sens extins cetățean al Uniunii Europene și vă cere ajutorul”, a scris Ana Maria Nedelcu.

Ana Maria Nedelcu este căutată în Canada pentru răpire de minori și încălcarea unui ordin comun de custodie după ce, în 2014, și-a adus copilul în România fără acordul tatălui. Pachetul de pe lângă Curtea de Apel București a contestat decizia instanței prin care s-a dispus arestarea preventivă a femeii. Contestația în acest caz se va judeca pe 21 aprilie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tot pe 21 aprilie, dar la Curtea de Apel București se va lua în discuție cererea de extrădare.