Ultima speranță: Gigi Becali cere ajutorul BOR pentru a fi grațiat

Publicat: 25 06. 2013, 08:00
Actualizat: 22 01. 2020, 13:56

Gigi Becali încearcă o nouă cale în tentativa de a fi grațiat. Acesta își arată speranța, într-o scrisoare înmânată avocatului său, Pavel Abraham, că Biserica Ortodoxă Română îl va ajuta să fie grațiat.

Becali arată, în scrisoare, că este un finanțator al revistei Familia Ortodoxă și că, în ultimii 17 ani, a ajutat lăcașurile de cult ortodoxe cu peste 30 milioane de euro. Mai mult, el susține că este condamnat pentru o faptă săvârșită în urmă cu 17 ani și că va plăti prejudiciul de 700.000 de euro adus statului român în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării.

Contactat de gândul, avocatul Pavel Abraham a spus că scrisoarea i-a fost înmânată lui și nu a fost adresată BOR. „Știu că BOR va pune pe ordinea de zi, la următoarea reuniune semestrială, care va avea loc în curând, susținerea, într-o formă oficială, a domnului Becali în vederea grațierii”, a declarat Pavel Abraham. Întrebat de ce clientul său a spus în scrisoare că este dispus să își ispășească pedeapsa, dar totuși face demersuri pentru a fi grațiat, avocatul a spus că Becali a primit peste 1.000 de scrisori de susținere de când se află în închisoare, în care oamenii îl încurajează să lupte mai departe pentru a fi eliberat.  

Gigi Becali a scris și că are susținerea a 11 călugări de la Muntele Athos. Potrivit lui, aceștia vor merge în audiență la președintele Traian Băsescu pentru a-l ruga să-l grațieze.

În ceea ce privește echipa Steaua, Becali spune că sufletul lui va rămâne legat de aceasta și că indiferent ce se va întâmpla el o va susține.

Se împlinesc 161 de ani de la nașterea celebrului arhitect catalan Antoni Gaudi

Cele mai celebre opere ale arhitectului „fantastic” Antoni Gaudi