Un agent șef de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins în flagrant când primea mită 3.500 lei

Publicat: 09 06. 2012, 11:53
Actualizat: 07 06. 2018, 01:28

Un agent șef de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă prins în flagrant, de către ofițerii Direcției Anticorupție Constanța, în timp ce primea 3.500 lei mită de la un investigator sub acoperire, în contul banilor el urmând să-i dea unui deținut un telefon mobil, a fost reținut.

Potrivit Serviciului Județean Anticorupție Constanța, flagrantul a fost organizat în urma unei sesizări a reprezentanților penitenciarului în care se menționa că agentul șef de penitenciar a pretins 3.500 de lei de la un deținut aflat în arest preventiv, pentru a-i facilita acestuia obținerea unui telefon mobil.

Astfel, deținutul l-a contactat, joi, pe agentul de penitenciar în interiorul locului de deținere și i-a solicitat să-i cumpere și să-i introducă în mod ilegal, în penitenciar, un telefon mobil, precum și alte bunuri. Agentul șef a fost de acord, pretinzându-i însă deținutului 3.500 de lei. Cei doi au stabilit ca plata banilor să se facă vineri seară, de către un cunoscut al deținutului, la ieșirea din serviciu a agentului.

„Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, vineri seară s-a organizat prinderea în flagrant a agentului de penitenciar, ocazie cu care persoana care intermedia tranzacția și care i-a înmânat suma de 3.500 de lei a fost substituită cu un ofițer de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Constanța, investigator cu identitate reală introdus în cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al SJA Constanța, comisarul șef Robert Băraru.

Agentul șef de penitenciar a fost reținut și este cercetat pentru luare de mită și introducerea de bunuri și obiecte interzise în penitenciar.