Un al șaselea zimbru a murit în Rezervația Hațeg-Slivuț: pentru patru dintre ei s-a confirmat boala limbii albastre

Publicat: 23 10. 2014, 15:31

Șapte zimbri – șase adulți și un pui de șase luni – au mai rămas în viață după ce Rezervația Hațeg-Slivuț a fost declarată focar de boala limbii albastre, iar șase zimbri au murit în ultima lună.

„Din păcate, astăzi (joi – n.r.) a murit încă un zimbru, unul tânăr, de un an și trei luni. În total, avem șase decese, în ciuda eforturilor medicilor veterinari. S-au prelevat probe și urmează să ajungă la București pentru analize. Avem deja confirmată boala limbii albastre la patru dintre zimbrii decedați. Ceilalți zimbri sunt sub tratament, iar medicii au decis ca medicația să le fie introdusă în hrană pentru că injecțiile îi stresează prea mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Rezervația de la Hațeg rămâne închisă pentru vizitatori, iar cei șapte zimbri rămași în viață sunt în continuare ținuți sub observație, pentru a vedea cum evoluează starea lor de sănătate. Medicii veterinari spun că deocamdată aceștia au dat semne de însănătoșire.

Rezervația Hațeg-Slivuț a fost închisă publicului în urmă cu aproximativ o lună, după ce un prim zimbru a murit, atunci existând suspiciuni de boala limbii albastre. Ulterior, acolo a fost confirmat un focar al acestei boli.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în județul Buzău.