Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”

Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”
Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări” foto:SpitalulGiurgiu.ro
Publicat: 15/11/2020, 19:12
Actualizat: 06/04/2021, 15:23

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a transmis, în urma incendiului care a ucis 10 pacienți COVID-19 internați la ATI în Piatra Neamț, că unitatea spitalicească din Giurgiu nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu ”cu toate demersurile făcute”

Potrivit unui comunicat de presă clădirea a fost proiectată și construită la începutul anilor 1990, fiind modificată ulterior. Totuși, modul în care a fost proiectat imobilul ”nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurată incinta spitalului”, a informat conducerea spitalului, printr-un comunicat.

15 paturi ATI

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu face parte din reţeaua unităţilor medicale destinate tratamentului persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19.

În ATI, unitatea noastră medicală are 15 paturi, în prezent aici sunt internaţi 3 pacienţi, unul dintre aceştia fiind ventilat mecanic.

Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt trataţi în Secţia de Boli Infecţioase, aici se află în prezent 20 de pacienţi, aceasta fiind şi capacitatea maximă a secţiei.

De asemenea, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) mai sunt 15 persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care aşteptă transferul către alte unităţi medicale din ţară.

În secţia ATI a Spitalului orăşenesc din Bolintin Vale, în medie, în ultimele zece zile şase persoane au avut nevoie de tratament medical de urgenţă.

În prezent, nu există pacienţi intubaţi. În cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului orăşenesc din Bolintin Vale pacienţii sunt ventilaţi cu tehnici neinvazive alternativ cu conectare la mască rezervor cu fluxuri mari. După reabilitare, trec pe secţie şi intră alţii din secţie pentru desturării sub 85%, pentru monitorizare cardio, reechilibrare ionică, metabolică sau hematologică transfuzional, după caz.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu nu are autorizație de securitate la incendiu

În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Proiectată şi construită la începutul anilor 1990, clădirea principală în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost avut destinaţia iniţială de bloc materno – infantil, aceasta fiind modificată ulterior.

Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurata incinta spitalului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi cadrele medicale asigură toţi pacienţii că sunt depuse toate eforturile pentru desfăşurarea actului medical în deplină siguranţă şi în cele mai bune condiţii..

Autorizație veche de 30 de ani

Incendiul care a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț – și care a dus la pierderea a 10 vieți omenești, alte 7 persoane fiind rănite – ridică numeroase semne de întrebare, nu numai în ceea ce privește cauzele tragediei, ci și atunci când se discută despre siguranța pacienților aflați în spitalele din România.

Specialiștii vorbesc acum despre o suprasolicitare a echipamentelor, în condiții de pandemie, însă realitatea este că România ”suferă” la acest capitol și – după tragedia de la ”Colectiv” – ne confruntăm, acum, cu un alt moment de coșmar.

”Toate clădirile din cadrul instituțiilor publice care acum fac obiectul autorizației care au fost construite înainte de anii 90 si a fost respectata legislația în vigoare de la acel moment. La spitalul județean, ca urmare a modificărilor făcute de la etajul 5 si 4, a fost făcută solicitarea prin certificatul de urbanism obținerea autorizației de securitate la incendiu de la ISU.

După terminarea lucrărilor efectuate la aceste etaje au fost obținute autorizatiile de securitate la incendiu de la ISU în anii 2015, respectiv 2016. Sunt în curs modernizări la secția de pediatrie unde exista documentație depusă. Spitalul nu avea nevoie sa fie obținută autorizatie de securitate la incendiu deoarece nu a suferit modificări fata de structura cu care a fost făcută la momentul respectiv”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Piatra Neamț, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cine este Cristela Georgescu, cea care ar putea deveni prima doamna. Cu ce se ocupă...
Pericolul din vacanța la cabană. Mulți turiști își riscă sănătatea și chiar viața
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
”The Apprentice”, filmul care dezvăluie latura controversată a lui Donald Trump, respins de actorii de...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Postul are efecte semnificative în creierul uman, a descoperit un studiu