Un autobuz cu 15 călători a luat foc în mers, în Arad

Publicat: 26 04. 2018, 16:18

Autobuzul în care se aflau 15 pasageri a luat foc, joi, pe strada Barbu Lăutaru din orașul Arad. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad, vehiculul, care aparținea companiei de transport public din Arad, a luat foc cu doar câțiva metri înainte de a opri în stație.

„În autobuz se aflau 15 persoane, care au reușit să se autoevacueze. Flăcările au cuprins tot autobuzul, a ars tot interiorul. Noi am intervenit cu două autospeciale, intervenția a durat aproximativ 30 de minute până la stingerere, ardea violent, generalizat, cu posibilități de propagare și la mașinile parcate. Autobuzul a luat foc înainte de o stație aflată între blocuri, iar din cauza temperaturii radiante a incendiului, s-au spart geamuri de la blocul de lângă și s-a degradat o parte a anvelopării blocului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

Potrivit reprezentanților ISU Arad, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este frecarea mecanică la o roată blocată. Practic, o roată de la mijlocul autobuzului s-a blocat, șoferul nu a observat acest lucru, iar în urma frecării, a luat foc.