Convoiul este însoțit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora pot fi eliberate documente de călătorie la fața locului, informează Guvernul.
Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenței și protecției consulare în astfel de situații.
Din situația transmisă de reprezentanții misiunii diplomatice aflați la fața locului, în urma solicitărilor turiștilor români, vor fi aduse în țară 29 de persoane și 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor rămâne în Constanța și 5 vor fi transportate până la București.
Potrivit Guvernului, din datele comunicate de reprezentanții misunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situației la normalitate, o parte dintre turiștii români au optat să-și continue sejurul în stațiune.
Începând cu data de 21 iunie ora 16.30 și până la această oră, prin punctele de trecere a frontierei au tranzitat un număr 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din stațiunea Albena.
În ultimele zile, orașul bulgar Varna și alte localități din Bulgaria, între care și stațiunea Albena, au fost grav afectate de inundațiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernțiale și a scurgerilor de pe versanți, cel puțin zece persoane pierzăndu-și viața din cauza apelor revărsate.
Turiștii români aflați pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, acuză autoritățile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce stațiunea a fost grav afectată de inundații, românii reclamând că au fost evacuați doar cetățenii ruși și germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.