VIDEO | A doua tragedie aviatică în două zile! Pilotul avionului ușor prăbușit în lacul Colibița a murit / Un pasager a ieșit singur din aeronavă (UPDATE)

Publicat: 28 08. 2022, 11:42
Actualizat: 28 08. 2022, 13:15

Pilotul avionului ușor prăbușit duminică în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud, a murit, anunță purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus. Pasagerul, cetățean german, este în stare stabilă, el reușind să iasă singur din aeronava prăbușită. Este a doua tragedie aviatică petrecută în două zile, după ce, sâmbătă, un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Giurgiu, accidentul soldându-se cu doi morți.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pilotul avionului prăbușit în lacul Colibița, un bărbat de 65 de ani, a murit.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Pasagerul, un cetățean german, în vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava. Acesta prezintă un ușor atac de panica și va fi evacuat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale. Este stabil hemodinamic și respirator, prezintă ușoare excoriații.

„Este conștient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital”, a mai spus Rus.

Știrea inițială. Un avion ușor, cu două persoane la bord a căzut astăzi, 28 august, în lacul Colibița din județul Bistrița-Năsăud, anunță ISU local. La fața locului au intervenit mai multe ajutoare, o autospecială de stingere, 2 ambulanțe SMURD, precum și un elicopter SMURD.

Un avion s-a prăbușit în lacul Colibița, din Bistrița-Năsăud, astăzi. La locul incidentului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

Potrivit surselor, ar exista două persoane implicate în eveniment, dintre care una ar fi inconștientă.

Sursă Foto – ISU Bistrița-Năsăud

Nu se cunosc cauzele prăbușirii avionului

Conform martorilor, avionul a zburat de mai multe ori la mică distanță de lac, înainte de impact.

Doi bărbați s-ar fi aflat în avion când a avut loc impactul cu apa. Ulterior, aceștia au fost scoși la mal de oamenii aflați în zonă.

Sursă Foto – ISU Bistrița-Năsăud

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă în județul Giurgiu. Doi oameni și-au pierdut viața / Aeronava nu avea un plan de zbor – FOTO-VIDEO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă în județul Giurgiu, iar doi oameni au murit. La fața locului a fost trimis un elicopter al Inspectoratului General de Aviație (IGAV).

La manșa avionului prăbușit sâmbătă în Letca Nouă, județul Giurgiu, s-ar fi aflat proprietarul Aerodromului din Letca Nouă, Valentin Anghel, potrivit unor martori din comună.

Zborul cu avionul, considerat în continuare cel mai sigur mijloc de transport

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport inventat până acum, neliniștește totuși numeroși călători care se tem de diverse turbulente și condiții meteo nefavorabile.

Cu toate acestea, turbulentele în timpul zborului cu avionul sunt la fel de obișnuite și frecvente și denivelările asfaltului (atunci când mergem cu mașină) sau zdruncinăturile pe care le mai experimentam atunci când mergem cu trenul pe distante lungi. Pentru a înțelege natura turbulentelor și efectele acestora, am selectat cele mai importante informații oferite de piloți experimentați și companii aeriene cu tradiție.

Conform piloților, turbulentele sunt cauzate de curenții de aer, precum și de interacțiunea avionului cu acești curenți. Ele au loc chiar și atunci când nu exista nici o condiție meteorologica deosebita, cerul este senin iar vântul nu bate cu putere, potrivit Eximtur.ro.