Un avion fără pilot pentru filmarea huliganilor în Germania

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 16 04. 2012, 16:11
Poliția landului Saxonia a achiziționat, vineri, un avion fără pilot pentru a repera eventuale acte de huliganism pe stadioanele din această regiune din fosta Republică Democrată Germană, informează AFP.

Poliția landului Saxonia a achiziționat, vineri, un avion fără pilot pentru a repera eventuale acte de huliganism pe stadioanele din această regiune din fosta Republică Democrată Germană, informează AFP. Landul Saxonia, cunoscut pentru violențele comise pe stadionele din Dresda sau Leipzig, este prima regiune a țării care se dotează cu un astfel de avion ce conține o cameră pentru filmarea huliganilor.

Imaginile video vor putea fi folosite la anchetele împotriva autorilor actelor de violență. Landul Saxonia se confruntă cu ciocniri între forțele de ordine și suporterii locali, lucru ce duce la numeroase arestări.

În septembrie 2007, Dynamo Dresda și celelalte două cluburi din est, Magdeburg și Car-Zeiss Jena, au interzis accesul pe stadioanele lor suporterilor care prezintă simboluri de extremă dreaptă și/sau obiecte de vestimentație asociate cu discursuri rasiste și antisemite.