Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au declarat joi că au dispus trimiterea în judecată a avocatului Leonard Dumitru Călin, membru al Baroului Iași, dar și a soției acestuia, Dorelia Lucia Călin, pentru mai multe infracțiuni, printre care amenințare, vătămare corporală, distrugere sau furt.
„A fost dispusă trimiterea în judecată a celor doi inculpați (Leonard Dumitru Călin și Dorelia Lucia Călin – n.r.), pentru comiterea mai multor fapte. Printre acuzațiile aduse în dosar se regăsesc cele de amenințare, distrugere, vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri și furt. Acuzația de furt face referire la bunuri aduse de reprezentanții firmei de pompe funebre chiriașe din imobilul de pe strada Eternitate, printre care se regăsesc geamuri, uși, sicrie”, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, procurorul Iulian Ispir, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.
Conform acestuia, la audieri, avocatul ieșean și soția sa ar fi declarat că spațiul respectiv li se cuvine și firma de pompe funebre ar fi avut un contract de închiriere nul.
La rândul său, contactat telefonic, avocatul ieșean a susținut că a formulat deja plângere împotriva procurorului de caz.
„Știu că am fost trimis în judecată. Este vorba despre o represiune nedreaptă, i-am făcut și plângere procurorului de caz. I-am adus la cunoștință procurorului că l-am recuzat și i-am făcut plângere. Spun eu că a încălcat legea, dearece mi-a luat o declarație, deoarece, procedural, nu mai avea voie să facă niciun act procesual penal. Trebuia ca procurorul-șef să dispună asupra cererii de recuzare și, ulterior, să discutăm probele. Deci, a încălcat legea și ne-a trimis în judecată, nedându-ne posibilitatea de a ne apăra în această fază”, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, avocatul ieșean Leonard Dumitru Călin.
Potrivit acestuia, un alt procuror a emis o soluție de clasare pe fapte similare, deoarece bunurile aparțin soției sale, nu reprezentanților firmei de pompe funebre.
„Nu există vreo acuzație de furt de sicrie, ci de distrugere de sicrie. Dar vom face dovada că furtul nu are cum să existe, deoarece bunurile (geamurile, ușile) aparțin proprietarului imobilului respectiv. Un alt procuror ne-a dat ordonanță de clasare. Nu s-a făcut nicio expertiză prin care să se demonstreze că obiectele din interiorul imobilului ar fi fost degradate în vreun fel. Furtul se referă la mine, că aș fi luat ușa de la intrare, dar bunul aparține proprietarului imobilului (soția sa – n.r.)”, a adăugat avocatul ieșean.
În urmă cu aproximativ cinci ani, avocatul ieșean și soția sa au fost implicați într-un conflict cu reprezentanții unei firme de pompe funebre care susțineau că închiriaseră un imobil de pe strada Eternitate, din Iași. Imobilul se afla în apropierea Cimitirului Eternitatea și aparținuse părinților soției avocatului ieșean, iar aceasta și Leonard Călin ar fi dorit evacuarea firmei din spațiul respectiv.
Procurorii au afirmat că cei doi soți ar fi amenințat reprezentanții firmei de pompe funebre, ar fi provocat distrugeri și ar fi vătămat persoane chemate pentru a face reparații în imobil.
„Firma de pompe funebre nu mai este chiriașă, fiind evacuată în 2016, deoarece nu și-a îndeplinit niciodată obligațiile contractuale, respectiv nu a dovedit că a plătit chiria. Din contră, ne-a creat un prejudiciu de peste 50.000 de lei, stând acolo, în imobil”, a încheiat Leonard Călin.
Conflictul a durat mai multe luni, avocatul ieșean fiind chemat atunci de polițiști la secție, pentru a da declarații. Atunci, proprietarii firmei de pompe funebre au precizat că avocatul și soția sa ar fi distrus mai multe bunuri din imobil.
sursa foto: captură stirileprotv.ro