Un băiat de 14 ani s-a înecat în apele barajului Doicești, de pe râul Ialomița

Publicat: 26 07. 2013, 21:07
Actualizat: 28 03. 2019, 10:28

Un băiat de 14 ani, din județul Dâmbovița, s-a înecat, vineri, în apele barajului Doicești, de pe râul Ialomița, fiind găsit de către pompierii militari, polițiștii declanșând o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care a dispărut copilul în apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, maiorul Eduard Telea, incidentul a fost anunțat prin Serviciul 112, iar la fața locului au venit și polițiștii, care au început o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a dispărut copilul în apă, în localitatea Doicești, la aproximativ zece kilometri de municipiul Târgoviște, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este vorba despre un copil de 14 ani, un băiat care a dispărut în apele râului Ialomița, în zona Barajului Doicești, în timp ce se scălda, așa rezultă din declarațiile martorilor, cu alți doi prieteni. La fața locului a acționat un echipaj de la Detașamentul Pucioasa cu o barcă pneumatică, cu căngi care au efectuat căutări în zonă, am chemat și scafandri de la ISU București, dar între timp lucrătorii noștri l-au găsit pe băiatul dispărut, mort în apa râului Ialomița, scafandrii fiind întorși din drum. A fost o intervenție dificilă din cauza curenților puternici ai apei, iar în acest moment trupul neînsuflețit a fost recuperat de pompieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, mr. Eduard Telea.

Din primele cercetări a reieșit că băiatul de 14 ani, din comuna dâmbovițeană Vulcana Pandele a fost luat ințial în plasament de către familia care îl îngrijea, iar ulterior aceasta îl înfiase. În această după amiază, după ce a stat la calculator timp de câteva ore pe facebook, băiatul a fost surprins de bunică în momentul în care pleca la scăldat, iar aceasta a încercat să-l întoarcă din drum spunându-i că nu a mâncat, dar copilul a ieșit din casă când femeia așeza masa. Ulterior, familia a primit un telefon în care era anunțată că băiatul plecat împreună cu doi prieteni la scăldat a dispărut în apele Barajului Doicești de pe râul Ialomița.

La ora transmiterii acestei știri, trupul neînsuflețit al băiatului a fost recuperat de către pompierii militari și transportat de către o echipă a Serviciului Medico- Legal Dâmbovița la morga din Târgoviște în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.