Un bărbat a jucat LA PĂCĂNELE banii UE cu care trebuia să dezvolte O AFACERE. Cum a fost PRINS
Andrei Anti a depus, în 2014, actele pentru a obține finanțare de la Uniunea Europeană, după ce fusese mandatat printr-o procură să se ocupe de întreprinderea unei femei. Aceasta plecase în Danemarca pentru a-și trata o problemă de sănătate și își lăsase afacerea pe mâna bărbatului, scrie Ziarul de Iași.
După ce a obținut banii din fonduri europene, bărbatul a folosit o parte din sumă pentru a-și plăti o datorie de 8.000 de euro către fratele său, iar cu restul a mers la „păcănele„.
„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (…..), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenția de a se ocupa personal de afacerea demarată și de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societății pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii,” se arată în rechizitoriu.
Finanțarea europeană urma să se acorde în două tranșe, prima tranșă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren.
În urma investigațiilor, procurorii au aflat că banii au fost retrași de la bancomate din județele Iași și Neamț de către Andrei Anti.
„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice și a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri,” au stabilit procurorii DNA.
Decizia luată de Curtea de Apel Iași este definitivă.
Medicii Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași se confruntă în fiecare an cu cazuri de persoane care sunt dependente de jocuri de noroc. Specialiștii afirmă că jocul patologic de noroc este o afecțiune biopsihosocială complexă ce poate avea repercusiuni devastatoare asupra individului și familiei acestuia.
Foto: Hepta