Un bărbat a stat 3 ani cu pense uitate în stomac la operație. Răspunsul Colegiului Medicilor

Un bărbat a stat 3 ani cu pense uitate în stomac la operație. Răspunsul Colegiului Medicilor
Publicat: 23/05/2013, 18:15
Actualizat: 31/01/2019, 22:11

Colegiul Medicilor Mehedinți anchetează cazul unui chirurg de la Spitalul Județean care a uitat în stomacul unui pacient două pense de 17 centimetri lungime, iar bărbatul a fost reoperat după 3 ani, conducerea spitalului spunând că instrumentele au fost uitate în graba de a-i salva viața pacientului

Bărbatul, Gicu Crăiașu, în vârstă de 45 de ani, din localitatea mehedințeană Dănceu, a ajuns la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin în 31 august 2010, după ce o bucată de lemn i-a secționat stomacul, în urma unui accident de circulație în care mopedul pe care îl conducea a fost lovit de o căruță.

Bărbatul a fost operat la Spitalul Județean.

El spune că la câteva luni de la intervenția chirurgicală a avut dureri în stomac și a simțit că îl „taie” ceva, însă nu a avut bani să meargă la medic.

„Când stăteam într-o dungă ieșeau coarnele de la o pensă, ieșeau puțin prin piele și se observau. Nu am mers la doctor că mă simțeam bine, am muncit. Am auzit la televizor că s-au mai întâmplat cazuri de astea și au stat și 10 ani cu așa ceva, așa că am zis că nu oi fi eu primul care moare. (…) Fetița mi-a spus să pun magnetul și atunci mi-am dat seama că am un corp străin în mine”, spune bărbatul.

La începutul lunii aprilie a acestui an, bărbatul s-a împiedicat și a căzut, iar durerile abdominale s-au acutizat, astfel că familia acestuia a sunat la 112. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, iar în urma unei operații care a durat nouă ore medicii i-au scos din abdomen două pense de câte 17 centimetri lungime.

„M-am împiedicat de bordura de la fântână și am căzut într-o parte. Atunci am simțit că m-a înțepat ceva. M-am gândit în acel moment că mi s-a rupt ceva în intestin și că nu o mai duc. Când am ajuns la spital și mi-au făcut raze, iar doctorița de acolo mi-a spus că am atelier mecanic. S-a infectat unul dintre intestine acolo, era puroi”, a povestit bărbatul.

După externarea acestuia, familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor Mehedinți, cerând sancționarea medicului Vorel Țepeluș, care l-a operat pe bărbat în anul 2010.

Președintele Colegiului Medicilor Mehedinți, medicul Cristian Jianu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că ancheta în acest caz este în desfășurare și că, cel mai probabil, medicul care a uitat pensele în stomacul bărbatului va fi sancționat cu avertisment.

Președintele Colegiului Medicilor Mehedinți a mai spus că medicii lucrează „într-o presiune fantastică”, iar astfel de greșeli „nu sunt rare și se vor mai întâmpla”.

„Este o anchetă în desfășurare. O să comunicăm decizia și evident că medicul va fi sancționat. Acele pense au fost uitate. Rămâne în discuție natura sancțiunii. Cel mai probabil se va da un avertisment. Cauzele acestor greșeli sunt vicii de organizare. Instrumentarul de la sală este vechi și descompus, nu se păstrează o evidență a instrumentelor din casoletă. Doctorii lucrează într-o presiune fantastică și aceste greșeli nu sunt rare și se vor mai întâmpla în viitor”, a spus președintele Colegiului Medicilor Mehedinți.

Managerul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, a afirmat, la rândul său, că instrumentarul a fost uitat, cel mai probabil, în graba mediculului de a încerca să îi salveze viața bărbatului, care era în stare critică.

Borugă a spus că în acest caz este așteptată, totuși, concluzia Colegiului Medicilor, iar „deocamdată” s-a decis ca medicul „să nu mai fie trecut în graficul de gărzi în linia întâi”.

„Pacientul era într-o stare de șoc, a fost nevoie să fie resuscitat, operația inițială a trebuie să fie foarte mult scurtată din punct de vedere al faptului că anesteziștii trebuiau să susțină funcțiile vitale ale pacientului. Probabil că tendința de a închide foarte repede bolnavul, graba cu care s-a lucrat acolo pentru a salva viața pacientului este explicația. Probabil că ancheta noastră va dovedi că acest lucru a condus la această deficiență. Aștept soluționarea cazului de către Colegiul Medicilor. Este un caz de malpraxis și trebuie așteptat răspunsul Colegiului Medicilor. Deocamdată, noi am luat o măsură administrativă împotriva medicului, care nu va mai fi trecut în graficul de gărzi în linia întâi, iar activitatea acestuia în spital va fi monitorizată de către șeful de secție „, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele LOTO extrase joi, 23 mai. Report de peste 7,7 milioane de euro la jocul LOTO 6/49. Miză mare și la Joker

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Armata Română caută luptători de comando. Ce condiții trebuie să îndeplinească și ce salarii vor...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Serialul fenomen revine pe Netflix. Noul sezon, peste câteva zile. Video
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Irina Loghin reacționează dur la zvonurile cu privire moartea Mariei Ciobanu: ”Unii deja m-au pus...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Orașul distrus pentru că s-a răzvrătit împotriva Romei „a rămas nelocuit timp de peste 170...