Un bărbat acuzat că A VÂNDUT 10.000 DE DOLARI FALȘI în București a fost ARESTAT

Publicat: 17 10. 2012, 11:24
Actualizat: 02 02. 2019, 21:22

Un bărbat a fost arestat de magistrații Judecătoriei Sectorului 5 pentru falsificare de monedă și înșelăciune, după ce a vândut unei persoane 10.000 de dolari falși, acesta fiind prins după ce a încercat să vândă valută falsă unui martor cu identitate protejată.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a lui Sirous Famir, pentru falsificare de monedă sau de alte valori și înșelăciune, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Sirous Famir, pentru o perioadă de 29 de zile.

Anchetatorii au stabilit că, la data de 20 august 2011, Sirous Famir, în timp ce se afla împreună cu învinuitul H.I.D., minor, i-a vândut unei persoane suma de 10.000 de dolari falși, inducând-o pe aceasta în eroare cu privire la autenticitatea bancnotelor.

„De asemenea, la data de 12.06.2012, în urma unor discuții telefonice prealabile, inculpatul FAMIR SIROUS s-a întâlnit într-un restaurant din București cu un martor cu identitate protejată, stabilind ca în zilele următoare să-i vândă acestuia valută falsă (dolari americani)”, au precizat procurori.

Dosarul a fost preluat, prin rezoluție, de către Secția de urmărire penală și criminalistică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Parchetul instanței supreme a precizat că a preluat dosarul având în vedere complexitatea cauzei și numărul redus de procurori de la Parchetul Judecătoriei Cornetu.