Un bărbat aflat la vânătoare a fost împușcat în cap după ce un alt vânător „l-a confundat cu o vulpe”

Publicat: 28 10. 2013, 10:37
Actualizat: 31 07. 2014, 15:32

Partida de vânătoare din Argeș în timpul căreia un bărbat a fost grav rănit, fiind împușcat în cap de către un alt vânător, nu a fost organizată corespunzător, spun reprezentanții Poliției, precizând că vânătorul care și-a împușcat colegul a declarat la audieri că „l-a confundat cu o vulpe”.

Potrivit reprezentanților Poliției Argeș primele date ale anchetei arată că vânătoarea a fost organizată fără nerespectarea regulilor.

„Unul dintre vânători și-a împușcat din greșeală colegul, spunând că nu a știut că s-a așezat în fața lui. Consider că partida de vânătoare nu a fost organizată corespunzător. Aceasta ar fi cauza producerii incidentului, dar continuăm cercetările la fața locului, luăm declarații, audiem, ancheta este în desfășurare”, a declarat șeful Serviciului Arme și Explozibili din Poliția Argeș, comisar-șef Nicolae Baciu.

Vânătorul care și-a împușcat colegul le-a spus anchetatorilor, la audieri, că „l-a confundat cu o vulpe”.

Incidentul a avut loc duminică, pe un teren greu accesibil de pe fondul de vânătoare din comuna argeșeană Uda, unde a avut loc o vânătoare de mistreți și vulpi.

În timpul partidei de vânătoare, un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost împușcat în cap de către un coleg de 63 de ani, ambii din localitatea Uda. Bărbatul împușcat a fost grav rănit, fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență din Pitești.

Polițiștii argeșeni afirmau că partida de vânătoare era autorizată, iar la aceasta au participat opt vânători și doi gonaci.