Un bărbat căzut într-o râpă în Munții Țarcu – dus la Timișoara cu un elicopter SMURD

Publicat: 21 07. 2013, 18:44
Actualizat: 26 09. 2014, 11:58

Un bărbat care parcurgea un traseu pentru a culege plante medicinale în Munții Țarcu, din județul Caraș-Severin, a căzut, duminică, într-o râpă, la fața locului intervenind salvamontiștii și fiind chemat un elicopter SMURD pentru transportarea rănitului la Spitalul Județean din Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Caraș-Severin, comisarul-șef Dinu Nicorici, a declarat corespondentului MEDIAFAX că un bărbat care culegea plante medicinale în Munții Țarcu a căzut într-o râpă, la fața locului intervenind salvamontiștii.

„Trei persoane cazate la o pensiune din Munții Țarcu au pornit la cules de plante medicinale. La aproximativ 2.000 de metri, lângă un lac care este cunoscut în zonă, în termeni populari, ca Groapa Căldare, unul dintre bărbați a căzut în gol. Ambulanța nu a putut interveni, însă cei de la Salvamont s-au deplasat acolo și acum încearcă să-l scoată pe bărbat din râpă”, a declarat Dinu Nicorici.

Potrivit sursei citate, la fața locului a fost solicitat un elicopter SMURD.

Medicul Mihai Grecu, șeful Serviciului de Ambulanță Timiș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul căzut într-o râpă în județul Caraș-Severin urmează să fie transportat cu un elicopter la Timișoara.

„A fost solicitat un elicopter SMURD, însă al nostru este indisponibil, așa că un alt elicopter SMURD, de la Craiova, va transporta rănitul la Spitalul Județean Timișoara”, a declarat Mihai Grecu.

Potrivit unor surse din cadrul Salvamont Caraș-Severin, bărbatul căzut într-o râpă are răni la cap.