Un clujean spune că își va închiria cu 30.000 de lei casa pe perioada celor patru nopţi ale festivalului, cu o reducere de 17.000 de lei faţă de oferta iniţială. Şi hotelierii din Cluj-Napoca se pregătesc de un sezon bun, cu preţuri triple.
Matei, un tânăr din România, așteaptă cu nerăbdare concertul artiștilor lui preferați de la Slipknot. Biletul cu loc în primul rând și l-a achiziționat tocmai în 2020, dar evenimentul a tot fost amânat.
Matei: „Eu mi-am luat bilete cu toţi prietenii mei şi de-abia aşteptăm să vedem cum o să fie. O să ţipăm pe acolo, o să fie gălăgie, frumos tare.
În România sunt mulți iubitori de muzică dornici de distracţie ca înainte de pandemie. Aşa că marile festivaluri au pregătit concerte cât să compenseze și pentru edițiile trecute. Oferta de anul acesta e pe măsură: Maluma, Sting sau Iron Maiden.
La Untold 2022, primele bilete s-au vândut cu o viteză uluitoare: 10.000 în doar câteva ore de la punerea în vânzare, în ciuda preţurilor, care pot ajunge şi la 2.000 de lei.
Edy Chereji, organizator organizator Untold și Neversea: Ne-am dori în acest an să nu mai vorbim despre restricții, dar, indiferent de cum vor sta lucrurile până atunci, cu siguranța evenimentele vor fi o oază de libertate.
Libertatea costă însă, iar cine nu se grăbeşte rămâne fără cazare pe perioada festivalului. Peste 90% din locurile scoase la închiriat sunt deja ocupate, potrivit site-urilor imobiliare. Iar chiriile au crescut deja de câteva ori, sub presiunea cererii. Un proprietar cere 30.000 de lei pentru o casă pe perioada celor patru nopţi ale festivalului, cu o reducere de 17.000 de lei faţă de oferta iniţială. Şi hotelierii din Cluj-Napoca se pregătesc de un sezon bun, cu preţuri triple.
Laura Ciobăniță, agent imobiliar: Au crescut de la o ediție la alta si din pricina faptului că Untold devine un festival din ce în ce mai exploatat.
Tânără: Prețurile sunt extraordinar de mari. Probabil vor să profite de perioada asta în care, din punctul ăsta de vedere, a fost cam moartă piața.
2022 aduce şi festivalul Neversea de la malul mării, după o pauză de doi ani. Şi la Summer Well se simte pofta de distracţie.
John Varbiu, fondator Summer Well Festival: Cred că asta se vede cel mai bine în reacțiile pe care le avem pe canalele de social media de fiecare dată când anunțăm un artist nou.
În timp ce organizatorii festivalurilor consacrate vor să recupereze, alţii se pregătesc de debut. Out of Office Fest, un eveniment pentru iubitorii de rock alternativ românesc, va fi în iulie la prima ediție.
Mircea Fica, inițiator festival: Ne dorim oamenii să fie dezlănțuiți și vor fi ajutați de formație. Atmosferă impecabilă, sunetiști buni, lumini extraordinare, avem toate ingredientele pentru un eveniment reușit.
Codruț Dumitrescu, organizator festival: Suntem foarte entuziasmați de faptul că ne apucăm din nou de treabă și de faptul că, probabil, va fi o vară destul de aglomerată. Simțim că planul funcționează și că va fi ce trebuie.
Trupe precum Byron, Coma sau The MonoJaks sunt așteptate pe scena de la Arenele Romane.