Un bărbat din VASLUI a plecat în vacanță, în străinătate, cu brățara de monitorizare la picior. Cum au reacționat polițiștii

Publicat: 21 08. 2024, 12:13
Un bărbat din Vaslui a plecat în vacanță, în străinătate, cu brățara de monitorizare la picior / Sursa FOTO: electrodealpro.com

Un bărbat din comuna vasluiană Todirești a plecat în vacanță, în străinătate, cu brățara de monitorizare aplicată la picior. Polițiștii au reacționat imediat.

El nu și-a scos dispozitivul de urmărie, astfel că nu a comis nicio infracțiune.

Și-a agresat iubita

Bărbatului îi fusese montată brățara după ce pe numele lui a fost emis un ordin de protecție.

Cum, însă, a vrut cu tot dinadinsul să meargă în concediu, el s-a urcat în mașină și a plecat din țară, alegând ca destinație o stațiune din străinătate.

Legea prevede că persoana care nu se află în arest la domiciliu sau sub control judiciar și nu și-a scos ori distrus dispozitivul de urmărire nu a comis nicio infracțiune.

Cu toate acestea, el va fi amendat la întoarcerea în țară.

Bărbatului i-a fost montată brățara de monitorizare după ce împotriva sa a fost emis un ordin judecătoresc de protecție. El și-a agresat iubita, iar magistrații au acționat cu privire la aceste gesturi.

Între timp, vasluianul a contestat măsura dictată de judecători, dar nu a mai avut răbdare să aștepte și decizia instanței cu privire la apelul său. Astfel, a ales să plece în concediu, în străinătate, cu tot cu brățara de supraveghere montată la picior.

Când este o infracțiune

Avem o singură situație în care una dintre persoanele supravegheate a părăsit teritoriul național, dar legea prevede fapta ca fiind contravenție, deci putem să o monitorizăm, dar până nu revine în țară, nu putem aplica măsurile.

Brățara a fost montată ca urmare a unei măsuri dispuse de instanța de judecată într-un ordin de protecție și, în momentul în care va reveni în țară, vor fi dipuse măsurile față de persoana supravegheată. Nu a scos brățara, a părăsit teritoriul national purtând brățara asupra lui. Dacă va scoate brățara, atunci este infracțiune”, a declarat inspector principal Diana Sofrone, înlocuitorul la comanda Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, la momentul actual, sunt montate și monitorizate 10 sisteme de supraveghere electronică. Opt au fost montate ca urmare a unor măsuri dispuse prin ordine de protecție emise de instanță, iar două, ca măsură dispusă prin ordin de protecție provizoriu.

Nu sunt semnalate cazuri de persoane care ar fi încercat să-și scoată brățările electronice, a mai precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

Alertă în București după ce un TÂLHAR a fugit cu telefonul de la brățara de monitorizare a unui criminal celebru, eliberat condiționat