Un bărbat disponibilizat de la Nokia și Mechel cere să fie eutanasiat. „Implor organele statului român să-mi ofere un cadou pe care îl doresc cu ardoare”
Un bărbat de 58 de ani din Turda, care a fost disponibilizat de la fabrica Nokia și de la Mechel Service Câmpia Turzii, solicită mai multor instituții să fie eutanasiat de ziua lui, în 31 iulie, întrucât nu mai are niciun venit după terminarea perioadei de șomaj și nici nu și-a găsit un loc de muncă
Bărbatul din Turda, Mircea Florea, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că este nevoit să „implore” eutanasierea „din disperare”, pentru că a rămas fără nicio formă de venit.
„Sunt disperat, nu am nicio formă de venit și cred că eutanasierea ar fi soluția în cazul meu. Am trimis o scrisoare deschisă la Guvern, la Președinție, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat de ziua mea, în 31 iulie. Nu vreau să ajung să mi se taie gazul, apa, curentul, iar din cauza mea să sufere și ceilalți locatari din bloc. Am fost foarte optimist până acum, tot am sperat că se va rezolva ceva, că voi găsi un loc de muncă, dar degeaba. Mai am trei ani până la pensie, dar nu mă angajează nimeni la 58 de ani”, a spus Florea.
Potrivit scrisorii trimise instituțiilor statului, Mircea Florea a cerut ca eutanasierea să îi fie făcută „cadou” de ziua sa.
„Implor organele statului român să-mi ofere un cadou pe care îl doresc cu ardoare, și anume eutanasierea. Această scrisoare deschisă este un ultim țipăt de disperare, întrucât la 12 iunie 2012 mi-am pierdut locul de muncă avut la Mechel Service Câmpia Turzii și până în acest moment, terminând și perioada de șomaj, nu am reușit să îmi găsesc un alt loc de muncă. Părăsit de familie (pentru acest motiv) și fără niciun venit, singur singurel fiind, nu văd nicio alternativă de supraviețuire, aceasta fiind o a doua undă de seism din viața mea, care a durat din 2006 până în 2012. Negăsirea unui loc de muncă se datorează în primul rând vârstei. Nu mai pot îndura discriminările și marginalizările la care sunt supus, discriminări la care cei în drept nu vor să se implice”, a spus Florea.
El s-a declarat convins că solicitarea de eutanasiere nu îi va fi aprobată, motiv pentru care, începând din 31 iulie, va intra în greva foamei, la locuința sa din Turda.
„Până la urmă, greva foamei mă va duce tot la moartea pe care acum mi-o doresc mult. Am decis ca greva foamei să o fac la domiciliul meu, căci, singur fiind, atunci când rezistența organismului cedează, nu există nimeni care să mă ducă și să mă aducă dintr-un loc public, așa că prefer să îmi dau duhul în locuința mea”, a mai spus Mircea Florea în scrisoarea deschisă.
El a menționat că a fost angajat la Nokia și la Mechel Service din Câmpia Turzii, dar a fost disponibilizat de la ambele societăți.
„Am tot încercat să mă angajez, dar nimeni nu mă primește și invocă faptul că sunt prea bătrân. Eu le-am spus că nu sunt pretențios, nu fug de muncă, am lucrat de-a lungul anilor ca agent comercial, lăcătuș mecanic, tehnician, operator calculator, gestionar depozit”, a explicat Mircea Florea.
Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că Mircea Florea poate fi angajat de o firmă care beneficiază de o subvenție de 500 de lei pe lună din partea statului, dacă angajează persoane care mai au trei ani până la pensie.
„Nu știam de cazul domnului Florea, dacă ne-ar fi anunțat nu se ajungea la demersul său. Miercuri am stabilit pentru dânsul un interviu de angajare la o firmă din Cluj-Napoca. Mai avem două posibilități, la două firme dintr-un parc industrial din Câmpia Turzii. Vom vedea”, a spus Don.