Un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, s-a prăbușit cu parapanta în Cheile Turzii

Publicat: 20 10. 2020, 21:58
Actualizat: 20 10. 2020, 22:15
Un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, s-a prăbușit cu parapanta în Cheile Turzii (FOTO cu caracter ilustrativ: ISU Cluj / Facebook)

Un bărbat de circa 30 de ani s-a prăbușit cu parapanta, marți după-amiază, în Cheile Turzii, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

„Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 17.50, iar la locul evenimentului au fost dislocați salvamontiștii din Cheile Turzii, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD din Târgu Mureș. Echipajul SMURD și salvamontiștii au coborât la o diferență de nivel de cca 15 metri, pentru a stabiliza bărbatul și pentru a-l aduce cu targa până la platoul unde a fost preluat de către elicopter”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, citați de G4Media.ro.

Bărbatul, care suferise multiple traumatisme, dar se afla în stare de conștiență, a cooperat cu echipele de salvare.

Elicopterul l-a transportat la un spital din Târgu Mureș, pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Anul trecut, o femeie din Iași a fost rănită după ce a căzut cu parapanta de la 15 metri

O femeie a fost rănită anul trecut, la începutul lunii mai, în județul Iași, după ce a căzut cu parapanta de la o înălțime de 15 metri. Aceasta a fost transportată la spital de un elicopter SMURD, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan, a declarat, corespondentului Mediafax, că femeia a suferit multiple traumatisme, dar este conștientă.

„O femeie în vârstă de 35 ani a căzut cu parapanta de la aproximativ 15 metri în localitatea Belcești din județul Iași. În urma căzăturii a suferit multiple traumatisme, dar era conștientă, iar medicii sosiți la fața locului i-au acordat primele îngrijiri medicale”, a spus Bolohan.