Un bărbat și un copil au fost atacați și răniți de un urs în Cluj

Publicat: 30 08. 2015, 14:38

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Ștefana Moldovan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul rănit se află într-o stare mai gravă.

„Un bărbat în vârstă de 42 de ani, cioban, și un copil de 13 ani, fiul proprietarului oilor, au fost atacați și răniți, duminică, de un urs, în apropierea satului Batin, lângă o stână, ei fiind transportați la Spitalul Municipal Dej. Din primele informații, rezultă că ar fi fost alertați de câinii de la stână și când s-au îndreptat spre un lan de porumb au fost atacați de un urs. Bărbatul se află într-o stare mai gravă”, a spus Moldovan.

Primarul comunei Ungura, Mureșan Ildiko, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că cele două victime urmează să fie trasportate la un spital din Cluj-Napoca pentru continuarea investigațiilor medicale.

„În zona unde au fost atacați erau trei urși, dar numai unul a sărit să îi atace. Tatăl copilului mai era cu încă o persoană la stână și ei au auzit ce s-a întâmplat și au sunat la 112. Noi nu am avut până acum probleme cu urșii în zonă și am luat legătura cu Asociația Vânătorilor să ia măsuri”, a spus primarul.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că cele două victime aveau mușcături și zgârieturi cauzate de urs.