Un bucureștean riscă 8 ani de închisoare pentru că a împușcat un ciobănesc carpatin

Publicat: 04 01. 2013, 14:44
Actualizat: 03 07. 2013, 20:39

Un bucureștean de 56 de ani, pe nume Velea Lucian Nicolae, pensionar, riscă până la opt ani de închisoare pentru că a ucis câinele unui vecin prin împușcare.

Proprietarul animalului spune că ciobănescu carpatin ar fi fost împușcat fără motiv de către Velea Nicolae. Atunci când acesta ar fi văzut câinele trecându-i prin fața porții, bucureșteanul a ieșit în curte înarmat cu o pușcă și a tras două focuri asupra lui. Lovit de gloanțe într-un picior și în torace, animalul a murit după câteva minute de agonie, sub privirile neputincioase ale stăpânului său și a familiei acestuia.

„Am crezut că era un câine vagabond care mi-a omorât anul trecut un cățel”, și-a motivat agresorul fapta în fața polițiștilor sosiți la fața locului după ce proprietarul câinelui a sunat la 112.

Arma – o pușcă de tir sportiv cu glonț, calibrul 5,6 mm, pe care o deținea în mod legal – a fost confiscată, iar bucureșteanului i-a fost întocmit un dosar penal în care este cercetat, în stare de libertate, sub acuzațiile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz fără drept de armă letală și încălcare a dispozițiilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor, infracțiuni pentru care riscă de la 3 la 8 ani de închisoare.