Un cioban a fost rănit după ce a fost ATCAT DE UN URS, în Harghita

Publicat: 19 10. 2012, 12:20
Actualizat: 10 04. 2019, 17:22

Un cioban în vârstă de 20 de ani de la o stână din apropierea localității Plăieșii de Jos, județul Harghita, a fost atacat de un urs vineri dimineață, tânărul fiind rănit la picioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că un cioban a sunat la 112, solicitând ajutor întrucât a fost atacat de un urs.

Astfel, la stâna din apropierea localității Plăieșii de Jos s-a deplasat o ambulanță. Întrucât stâna se află pe munte, personalul medical a fost nevoit să meargă un kilometru pe jos pentru a ajunge la victimă, căreia i se acordă, la ora transmiterii acestei știri, primul ajutor.

Ciobanul a suferit leziuni la picioare.

De asemenea, s-a cerut sprijinul jandarmilor pentru a asigura paza personalului medical, întrucât ursul se află încă în zonă.

La intervenție s-au deplasat șapte jandarmi care îi vor ajuta pe medici să îl transporte pe cioban la ambulanță, acesta urmând să fie dus la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.