Un copil de 14 luni din Italia, spitalizat cu sindrom hemolitic-uremic după ce ar fi consumat brânză din România
Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florența, cu simptome de toxiinfecție alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli.
Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.
„Autoritățile pentru siguranța alimentară au inițiat imediat o investigație epidemiologică în zona Florența; există suspiciuni că boala ar putea fi provocată de consumul de brânză provenind din România. Cetățenilor li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL și să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat”, precizează Autoritatea sanitară din Florența.
Brânza vizată de anchetă ar fi fost cumpărată din magazine de produse specific românești, dar și din altele.
Conform Autorității sanitare locale din Florența, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara în urmă cu o săptămână că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeș. Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la „Lactate Brădet” și cazurile bebelușilor din Argeș îmbolnăviți nu există, Ministerul Sănătății având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieți.