Prima pagină » Știri » Un discurs al lui Boc, întrerupt de un bărbat care i-a strigat în maghiară „Rușine”. Ce a răspuns primarul Clujului, tot în maghiară

Un discurs al lui Boc, întrerupt de un bărbat care i-a strigat în maghiară „Rușine”. Ce a răspuns primarul Clujului, tot în maghiară

Un discurs al lui Boc, întrerupt de un bărbat care i-a strigat în maghiară
Discursul lui Boc, întrerupt de un bărbat care i-a strigat în maghiară "Rușine". Ce a răspuns primarul Clujului

Bărbatul care avea asupra sa un steag cu denumirea municipiului Cluj-Napoca în trei limbi, română, maghiară și germană – „Cluj, Kolozsvar, Klausenburg” – a întrerupt discursul primarului Emil Boc, rostit pe scenă, la ceremonia de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni care a avut loc la plăcuța comemorativă a poetului Petofi Sandor, și i-a strigat, de mai multe ori, în limba maghiară, „Să îți fie rușine, Emil Boc”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Edilul i-a replicat de pe scenă că nu refuză niciodată un dialog.

„Din respect pentru dumneavoastră, mă ascultați, că vreau să vă ascult și eu pe dumneavoastră. Köszönöm. (, în limba maghiară – n.r.). Asta înseamnă că putem să avem un dialog oriunde și oricând și nu îl voi refuza niciodată, dar să înțelegem că doar punând accent pe lucrurile care ne unesc, vom putea merge împreună. Acest lucru este prima și cea mai importantă lecție pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri și la care ne raportăm astăzi”, a spus Boc.

Bărbatul a declarat, ulterior, că este nemulțumit de faptul că Emil Boc nu respectă multiculturalitatea orașului.

„Am adus acest steag cu numele Clujului în trei limbi ca să arăt ce înseamnă multiculturalitate. Orașul a fost Capitala Europeană a Tineretului pe nedrept. Ar trebui să și fie multiculturalitate cu adevărat, nu doar să aruncăm cu cuvintele, așa cum face Emil Boc”, a spus bărbatul.

La ceremonia de depunere de coroane de flori la plăcuța comemorativă a lui Petofi Sandor și discursuri au participat circa o mie de persoane, manifestarea încheindu-se cu intonarea imnului Ungariei de către cei prezenți.

De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată, în fiecare an, în majoritatea localităților din Transilvania, sunt comemorați eroii din timpul Revoluției Ungare de la 1848-1849.

 

Citește și