Un elev de 18 ani al unui liceu a murit după ce i s-a făcut rău la ora de sport

Publicat: 29 10. 2013, 12:38
Actualizat: 29 10. 2013, 13:35

Un elev în clasa a XII-a de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa (Dâmbovița) a murit, marți, la Spitalul Județean, unde a fost transportat după ce i s-a făcut rău la ora de sport, primele date arătând că tânărul de 18 ani avea probleme cardiace.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița, Alexandra Niculae, a spus că elevului de 18 ani i s-a făcut rău la ora de sport, iar asistenta medicală a liceului a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor și a sunat la 112, chemând o ambulanță.

„Elevul a fost resuscitat timp de 45 de minute și dus la spital, unde s-a constatat decesul”, a precizat reprezentatul Poliției.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spiutalului Județean din Târgoviște, Elena Ionescu, a spus că elevul de 18 ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe în stop cardio-respirator și cu tensiune 0, iar manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Primele dată arată că elevul de 18 ani ar fi avut afecțiuni cardiace, respectiv suflu sistolic, iar medicul de familie i-ar fi permis să participe la orele de sport.