Prima pagină » Știri » Un episcop îl acuză pe Iohannis: „A devenit nihilist cu acte în regulă.”

Un episcop îl acuză pe Iohannis: „A devenit nihilist cu acte în regulă.”

Un episcop îl acuză pe Iohannis: „A devenit nihilist cu acte în regulă.
Episcopul Hușilor, Ignatie, a lansat, joi, un atac, pe contul său de Instagram, la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a devenit „nihilist cu acte în regulă", după declarațiile privind familia tradițională.

Episcopul Hușilor, Ignatie, spune că „dragostea fără măsură față de minoritățile sexuale l-a metamorfozat pe președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid.”

„Având în fundal definiția lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă: Â«Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează.» Dragostea fără de măsură față de minoritățile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid (cred că, mai pe românește, așa-i spune flitului) față de Â«majoritățile»(heterosexuale). Ăsta se numește progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul Â«tolerant» al omului recent. Sau Â«așa cum se spune popular», în timp ce unii suntem niște muște intolerante, infatuate și vrednice de a fi ucise cu flitul, alții sunt oameni cu Â«mințile luminate» la neonul progresismului și vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranței neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată și neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul președinte”, a scris Episcopul Ignatie pe contul său de Instagram.

Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu există stat de drept fără drepturile omului iar când vine vorba de toleranță societatea are un drum lung de parcurs. Acesta a precizat că românii „i-au tratat cu flit” pe politicienii care au propagat ura, referindu-se la referendumul pentru familie.

„Stat de drept fără drepturile omului nu se poate. Trebuie să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate și în Constituția noastră. Le avem în Constituție. Nu e suficient ca un lucru să fie scris în Constituție. Trebuie să fie respectat și pus în practică. În această zonă cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. E vorba de acceptare, educație și toleranță. Vă amintiți când a apărut lucrul cu referendum, eu de îndată am devenit inamicul numărul 1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Din păcate, am avut dreptate. Românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și pur și simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult asupra clasei politice care au promovat agresiv, cu un discurs bazat pe ură și intoleranță, acel referendum. Românii au arătat că sunt un popor deschis și că acționează cu totul și cu totul altfel decât acționează unii politicieni și sociologi”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”.

Președintele Iohannis a răspuns astfel la întrebarea unui reprezentat de la ACCEPT care a întrebat care e rolul politicienilor pentru combaterea homofobiei, în contextul în care Senatul a respins două proiecte care vizează parteneriatul civil și dacă poate exista stat de drept fără drepturile omului.

Senatul a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia în fața notarului sau la Starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie. Actele normative arătau drepturile și obligațiile partenerilor.

Referendumul național pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, din 6 și 7 octombrie 2018 nu a fost valabil, întrucât nu au participat cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.