Un grup de oameni de afaceri negociază preluarea FC Petrolul: Vor să cumpere și echipa și stadionul, la pachet
„Niciuna dintre cele trei variante vehiculate în presă ca fiind interesate de preluarea clubului nu este reală. Negociem de mult timp cu altă entitate, al cărui nume nu îl pot divulga. Tot ce pot să spun este faptul că banii nu constituie problema. O tranzacție de genul acesta implică foarte multe componente, pașii trebuie făcuți pe etape. Cei interesați de preluarea Petrolului își doresc imagine, nu profit”, a spus Crângu, la postul local de televiziune Wyll TV.
Alexandru Crângu a afirmat că posibilii viitori acționari și-au arătat intenția de a achiziționa și Stadionul Ilie Oană. „Au spus că vor să cumpere, la pachet cu clubul și stadionul. De fapt, noi ne-am exprimat intenția de a cumpăra stadionul acum aproape un an”, a completat Crângu.
Directorul executiv al prahovenilor a menționat că i-a sfătuit pe oamenii de afaceri care ar dori să cumpere clubul să construiască un nou stadion în afara orașului. „Acum le-am sugerat să facem, cu 25 de milioane de euro, alt stadion, în afara orașului, iar varianta le-a surâs. Pentru proiectul noului stadion, care să includă și o academie de juniori, cinci hectare se pot găsi la prețuri accesibile”, a adăugat Crângu.
Oficialul petrolist s-a arătat nemulțumit de chiria solicitată de administratorul stadionului, SGU Ploiești (aproximativ 15.000 euro/meci), el precizând că alte echipe care au evoluat pe „Ilie Oană” – echipa națională de seniori, cea sub 21 de ani sau Fortuna Câmpina – au avut un tarife preferențiale. Conform acestuia, clubul a fost somat să achite aproximativ 400.000 euro Direcției de Taxe și Impozite pentru că este „utilizator final” al arenei, în condițiile în care plătește 300.000 euro chirie pe an.
Alexandru Crângu a mai spus că în acest moment jucătorii sunt cu salariile la zi, restanțe fiind doar la achitarea bonusurilor de performanță. „Contractul de finanțare încheiat cu autoritățile locale ne-a adus numai nenorociri. S-au încasat 1,8 milioane euro și am plătit impozit la suma totală de trei milioane euro. În vară, putem spune că va fi un sfârșit de ciclu. Vor fi schimbări, va veni și un manager sportiv, se vor aduce jucătorii potriviți, iar obiectivul va fi o clasare în zona locurilor 1-5. În varianta pesimistă, dacă nu se vor finaliza negocierile de preluare a clubului, vom urma planul de reorganizare, prevăzut pentru perioada de trei ani. În varianta optimistă, clubul va avea alți acționari, însă acest lucru nu se va petrece mai devreme de cinci-șase luni. Oricum, Petrolul nu riscă falimentul”, a subliniat Crângu, care a menționat că dintre jucătorii aflați la final de contract insistă doar pentru păstrarea portarului Pecanha.
FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscriși la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, peste două milioane de lei, conform tabelului preliminar al creanțelor obținut de MEDIAFAX.
Gruparea prahoveană are o creanță bugetară de aproximativ 1,5 milioane de lei către Consiliul Local Ploiești.
Tribunalul Prahova a admis la 6 februarie cererea societății care administrează clubul Petrolul Ploiești de deschidere a procedurii generale a insolvenței.
Prima ședință a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.
Gruparea Petrolul Ploiești traversează o criză financiară de la sfârșitul anului trecut, acționarii Daniel și Nicolae Capră precum și directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzați de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.